Damespraatjes Damespraatjes

Waarom sommige mannen niet met een alleenstaande moeder willen daten

Als alleenstaande moeder is het leven echt niet altijd makkelijk. Ja, je hebt je lieve kinderen en daar ben je blij mee. Toch loop je ongetwijfeld af en toe tegen situaties aan waarin je het wel heel fijn zou vinden om een partner aan je zijde te hebben. Hierbij denk je natuurlijk aan een arm om je heen en iemand om lekker de dag mee te bespreken, maar ook in praktische situaties kan een extra set handen fijn zijn. Logisch! Veel alleenstaande moeders lukt het gelukkig om na nu break-up, scheiding of het overlijden van de vader van de kinderen de draad weer op te pakken. En een fijne vent is een welkome kers op de taart!

Niet daten met een vrouw met kinderen

Datingcoach Tim Veninga van Mannengeheim kreeg van een klant de vraag waarom sommige mannen niet willen daten met een vrouw met kinderen. Sommige mannen zetten het zelfs duidelijk in hun dating-profiel. Als moeder met kinderen is het natuurlijk niet leuk om te lezen dat een man jou al uitsluit zonder dat hij je heeft ontmoet. En toch is het stiekem wél heel fijn om dit vooraf duidelijk te hebben. Tim legt uit waarom!

Proces van eliminatie

“Daten is een proces van eliminatie”, legt Tim uit. “Als jij op Tinder zit denk je ook: die is de lang, die ziet er niet goed uit of dat kapsel is verschrikkelijk. Als je met hem praat kom je er misschien achter dat hij veel te geobsedeerd is door zijn vreemde hobby waar jij niks begrijpt. Dit is hoe mensen daten”

Eisen

Mensen die daten hebben heel veel verschillende eisen. Deze eisen zijn vaak heel klein en hebben weinig tot geen invloed op een mogelijke relatie. “Je kunt waarschijnlijk ook prima een gelukkige relatie hebben met een man die een paar centimeter korter is dan jij”, zegt Tim. “Maar wat wél een enorme invloed heeft op je relatie, is of je een alleenstaande moeder bent of niet en je wil een man hebben die daar oké mee is.”

Wat als je hem toch overtuigt? 

Mogelijk probeer je zo’n man te overtuigen toch met jou te daten. Je legt hem uit dat jij al langer alleen verantwoordelijk bent voor de kinderen en dat je zijn hulp niet nodig hebt. Het zou alleen om de relatie tussen jullie tweeën gaan en de kinderen hebben daar inhoudelijk niks mee te maken? Tim: “Dit kan voor veel problemen zorgen. Stel, jullie besluiten te gaan samenwonen en de man zegt dat hij wil dat zijn huis netjes en opgeruimd is. Ga daar maar eens aanstaan met een stel jonge kinderen. Of stel dat hij zegt: ‘jullie zijn met z’n drieën en ik ben alleen, ik betaal maar 25 procent van de huur’. Dan heb je een probleem. Ook in situaties waarin je onverwachts hulp met de kinderen nodig hebt, kan je mogelijk geen beroep op hem doen.”

Consequenties en verantwoordelijkheden

De consequenties van een relatie met een alleenstaande moeder zijn enorm. Ook als jij alles goed op orde hebt! Een relatie met een alleenstaande moeder neemt altijd in meer of mindere mate verantwoordelijkheden met zich mee. Hij moet bijvoorbeeld ook kunnen accepteren dat jouw ex altijd in het leven van de kinderen en dus in dat van jullie aanwezig is. “Het ergste zou zijn als je een man zou vinden die denkt dat dit géén big deal is!”, aldus Tim.

Bekijk de video van Tim

Benieuwd wat Tim zijn advies is en wil je graag zijn complete mening met betrekking tot deze kwestie horen? Bekijk dan zeker zijn video!

Praat mee

Wat vind jij van mannen die niet met alleenstaande moeders willen daten? Vind jij dit kortzichtig of ben je juist blij dat ze inzien wat het allemaal met zich meebrengt? Ik ben heel erg benieuwd. Praat mee in de reacties onder dit artikel! Vinden we gezellig.


Reageer ook