fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom moet je na de seks altijd even gaan plassen?

Of het nou een vluggertje was, of een uitgebreide vrijpartij: na de seks vind ik het heerlijk om nog even tegen mijn vriend aan te liggen. Het is een intiem en fijn moment en daar mag je best even van nagenieten. Van een vriendin hoorde ik laatst dat zij dit nooit doet, maar dat ze altijd direct na de daad gaat plassen. Maar waarom eigenlijk? 

Bacteriën

Misschien heb je weleens gehoord dat je na de seks altijd even moet gaan plassen. En dat klopt! Hoe schoon jij en je bedpartner ook zijn: tijdens de seks doen er altijd wat bacteriën mee. Deze kunnen afkomstig zijn van de penis, handen of mond van je bedpartner, maar vergeet ook niet de bacteriën die zich op jouw lichaam bevinden. In sommige gevallen kunnen deze bacteriën een blaasontsteking veroorzaken. En dat is vervelend!

Blaasontsteking voorkomen

Gelukkig kan je deze blaasontsteking makkelijk voorkomen. Door na de seks even naar de wc te gaan en te plassen, spoel je de plasbuis schoon en verklein je het risico op een blaasontsteking aanzienlijk.

Niet meer nagenieten? 

Moet je meteen na ‘de daad’ naar de wc rennen om te plassen? Nee hoor, dat hoeft niet! Laat jullie nageniet-moment dan ook niet verstoren als je zelf nog niet naar de wc hoeft/wil. Maar, ga wel even. Heb jij snel last van een blaasontsteking? Dan kan het slim zijn om wel direct na de seks te gaan plassen. Wie weet dat dit werkt!

Naar de huisarts

Komt je blaasontsteking vaker terug? Of twijfel je of dit de oorzaak is? Ga dan zeker even langs de huisarts. Wellicht komt het probleem ergens anders vandaan!

Praat mee

Heb jij weleens last gehad van een blaasontsteking doordat je na de seks niet hebt geplast? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook