fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom Mara diep teleurgesteld is in de finale van Expeditie Robinson…

Mensen die mij kennen, weten dat ik een mega Expeditie Robinson fan ben. Gisteren omschreef mijn vriend het zelfs als ‘schattig hoe jij daar helemaal in opgaat’. Het is (op het Journaal en Nieuwsuur na) eigenlijk het enige programma waar ik op televisie naar kijk. Al jaren blijf ik thuis voor het programma, lees me in in de kandidaten en volg elk bondje op de voet. Zo ook dit seizoen.

Mijn favoriet

Gisteren zagen we Hugo Kennis het twintigste seizoen van Expeditie Robinson winnen. Laat ik positief beginnen: Hugo was mijn absolute favoriet. Natuurlijk omdat hij een leuke gast is, maar ook omdat hij beresterk is én (net als ik) een Robinson-fan van het eerste uur is. Vanaf aflevering één gunde ik het hem.

Gek gevoel

En toch voelt zijn overwinning gek… Iedereen die gisteren de finale tussen Hugo, Eva Cleve en Shary-An heeft gezien zal wel weten wat ik bedoel. Het drietal begon met het losmaken val een peddel op een paal, om deze peddel vervolgens te gebruiken om in een kano naar een puzzel te roeiren. Na het oplossen van de puzzel en het verzamelen van kogels (waar Hugo als eerste in slaagde), kon het schieten op twee targets beginnen. De kandidaat die als eerste twee targets kapot schiet, zou de winnaar van het jubileumseizoen van Expeditie Robinson zijn.

Stilgelegd

Helaas moet de bloedstollende finale, die inmiddels tussen Hugo en Eva gaat (Shary An kwam niet uit de puzzel dus ‘mocht ze stoppen’), vanwege het slechte weer worden stilgelegd. De veiligheid van de kandidaten gaat natuurlijk voor, maar voor mij was het als kijker iets wat een stukje van de magie weghaalde. Maar goed; safety first!

Shoot-out

De volgende dag gaat de finale tussen Hugo en Eva verder. Omdat Hugo de dag daarvoor al zijn kogels al verschoten heeft, zijn alle ogen op Eva gericht. Maar omdat ook zij het laatste target niet weet te raken, komt het uiteindelijk tot een shoot-out. In deze shoot-out krijgen allebei de kandidaten 42 kogels, die ze om de beurt op hun laatste target moeten afvuren. Slaagt één van de twee er in om het laatste target te raken, dan is dat de winnaar. Slagen ze er geen van beide in, dan is Hugo de winnaar. Dit omdat hij als eerste zijn eerste target raakte.

Grootste anti-climax ever

En ja hoor: dat laatste gebeurde. Niemand raakte nog een target en het twintigste seizoen van Expeditie Robinson eindigde met de grootste anti-climax ever: Hugo won omdat het allebei de finalisten niet lukte om dat laatste target te raken… Dit had de productie ook wel anders kunnen oplossen toch? Waarom niet doorgaan totdat iemand het target raakt? Het is wel de finale van een van de best bekeken programma’s van Nederland!

Enorm teleurgesteld ben ik gisteren naar bed gegaan. Natuurlijk blij voor Hugo (hij is voor mij de terechte winnaar), maar wel met een nare bijsmaak.

Wat vond jij van de finale van Expeditie Robinson? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook