fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom kiezen voor een interieurvormgever altijd loont

Een van mijn goede vriendinnen is recentelijk van Amsterdam naar het Gooi verhuisd. Ze verkocht haar appartement in de stad en kocht een heerlijk huis in een kindvriendelijke buurt. Zij en haar vriend gingen van 8o vierkante meter naar 200 vierkante meter en mochten het hele huis dus opnieuw inrichten. Allebei druk en met een kindje op komst besloten ze het interieurontwerp uit handen te geven. ‘Beste beslissing ooit’, zei ze toen we vorige week door haar nieuwe huis liepen. En ik kan niet anders zeggen; haar huis zag er zo gelikt en helemaal af uit. ‘Zo goed hadden we het nooit gekund. Ze dacht overal aan: van slimme inbouwkasten tot een optimale indeling van de keuken en badkamer. En kijk eens naar deze lampen; allemaal onderdeel van het lichtplan’. Oké, mooi is het dus zeker. Maar waarom zou je nog meer voor een interieurvormgever kiezen? Wij leggen het uit!

Leuk om te weten: alle getoonde foto’s komen uit het portfolio van Paula Goulmy. Zo, zo, zo mooi!

Ontzorgen

Als je gaat verhuizen of verbouwen, komt er heel wat op je af. Zeker wanneer jullie leven naast deze verhuizing of verbouwing gewoon doorloopt, kan de stress soms hoog oplopen. Wist je dat het overgrote deel van de mensen die dit beleeft, het ervaart als spannend en soms zelfs ronduit vervelend? Een goede manier om je stresslevels flink te laten dalen, is door het inschakelen van goede hulptroepen. Kies voor een aannemer waar je veel goede verhalen over hebt gehoord, maak afspraken op papier met leveranciers en schakel een interieurvormgever in. Dit laatste is zeker slim als jullie werken aan je droomhuis en willen dat alles op rolletjes loopt. Laat je ontzorgen en start met het zoeken van een interieurvormgever .

Onderscheidend design

Bij het inrichten van een woonkamer, keuken, slaapkamer of zelfs een heel huis, kan het zijn dat je het moeilijk vindt om eenheid te creëren. Zeker als jij en je partner allebei andere stijlwensen hebben of wanneer jullie allebei juist vrij weinig met interieur-design hebben, is het slim om een interieurvormgever in te schakelen. Op basis van jullie wensen gaat hij/zij aan de slag met het bedenken en uitwerken van een concept, het geven van werkinstructies aan de aannemers en bouwspecialisten, het op maat laten maken en inkopen van meubels, het uitwerken van een lichtplan en/of het afstylen van het huis. Dankzij de creatieve en ervaren blik van de interieurvormgever ben je verzekerd van een onderscheidend design.

Eenheid creëren

Veel mensen slaan zonder duidelijk plan aan het shoppen. Ze kopen de meubels die ze mooi vinden en staan onvoldoende stil of het geheel wel bij elkaar past. Ook is er een groep die alles uit dezelfde interieur-lijn koopt, waardoor het weer te goed bij elkaar past en dus heel erg saai wordt. Een interieurvormgever kijkt naar de ruimte en de creatieve lijn. Vaak wordt er gewerkt met moodboards en ligt er een duidelijk concept. Binnen dat concept gaat de interieurvormgever aan de slag en zorgt ervoor dat er een mooie eenheid wordt gecreëerd in huis. Of je nou in de keuken, slaapkamer, badkamer of wc komt; alles klopt.

Waardeverhogend

Je kent de verhalen vast wel: een huis werd maar niet verkocht, maar toen een interieurvormgever het tijdelijk inrichtte, was het binnen een week weg. En dat is logisch! Maar weinig mensen kunnen door niet kloppende of ronduit lelijke interieurs heenkijken. Staat het er mooi bij? Dan trek je meer potentiële kopers naar je huis voor een bezichtiging, voelen ze zich er sneller thuis en zul je het dus ook beter verkopen. In eerste instantie richt je jouw huis in voor jezelf. Maar hoe prettig is het om te weten dat jouw interieur bevorderlijk is, mocht je ooit toch willen verhuizen?

Praat mee

Zou jij een interieurvormgever inschakelen? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook