fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom je na het poepen maar één keer zou moeten afvegen

Iedereen doet het, niemand denkt er al te veel bij na en toch blijft het geen ‘sexy’ onderwerp om over te praten: poepen. En hoewel het misschien geen sexy onderwerp is, is het wel een heel belangrijk onderwerp! Je stoelgang kan namelijk veel over de gezondheid van je darmen en lichaam zeggen. De hoogste tijd om dit onderwerp weer eens aan te snijden dus! 

Eén keer afvegen

Dit maal hebben we het niet over het poepen zelf, maar over het afvegen na het poepen. Want wist je dat ook dit iets kan zeggen over de gezondheid van jouw darmen? In de podcast van de Urban Wellness Clinic vertelt natuurgeneeskundig arts Marisol Teijeiro dat je slechts één keer zou moeten afvegen na een nummertje twee en dat deze er dan nog brandschoon uit zou moeten zien. “You should have absolutely nothing on the paper. You should wipe once, and wipe clean”, aldus Teijeiro.

Niet helemaal in orde

Als je meer dan één keer moet afvegen, kan het betekenen dat je stoelgang mogelijk zachter is dan dat het zou moeten zijn. Dit kan komen doordat je ergens allergisch of gevoelig voor bent, je veel stress hebt of dat je darmbacteriën verstoord zijn. Belangrijk om hier dus een beetje op te letten!

Zinken

Volgens dokter Teijeiro blijft een goede drol niet drijven (en zinkt dus), is even lang als je onderarm en is bruin van kleur. Wijkt jouw poep hier consequent vanaf? Dan adviseren wij je om eens een afspraak met je huisarts te maken!

Praat mee

Wist jij dat één keer afvegen na een grote boodschap voldoende zou moeten zijn? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook