fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom je elke dag een kiwi zou moeten eten!

‘An apple a day keeps the doctor away’, lees ik regelmatig. Het klopt dat appels super gezond zijn, maar wist je dat er een fruitsoort is die nóg gezonder is? Dan heb ik het over de kiwi! Dit harige en sappige vruchtje is misschien aan de kleine kant, maar hij zit tjokvol goeds. Lees maar eens mee en ontdek waarom je elke dag een kiwi zou moeten eten!

Bomvol  goeds

Pak jij nog altijd een sinaasappel als je het gevoel hebt wat extra vitamine C te kunnen gebruiken? Denk ook eens aan een kiwi! Onderzoek wijst uit dat kiwi vol zit met vitaminen, mineralen en antioxidanten. Eén kiwi bevat ongeveer anderhalf keer de hoeveelheid vitamine C die je in een sinaasappel vindt. Ook zitten kiwi’s bomvol vezels, vitamine E, vitamine K, béta-caroteen, luteïne, kalium en koper. Er is geen fruitsoort te vinden die zo veel goede stoffen in zulke hoge hoeveelheden bevat.

Goed voor de spijsvertering

We schreven het hierboven al: kiwi’s bevatten veel vezels. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kiwi’s door de grote hoeveelheid vezels en actinide goed zijn voor de spijsvertering. Onderzoek toont aan dat kiwi’s goed kunnen helpen bij mensen met (chronische) constipatie. Eén kiwi per dag kan je al helpen om makkelijker naar de wc te gaan!

Invloed op je humeur en slaap

Uit diverse onderzoeken blijkt dat kiwi’s niet alleen goed voor je lichaam, maar ook goed voor de geest zijn. Het regelmatig eten van kiwi’s heeft een positief effect op je stemming én kan het eten van twee kiwi’s voor het slapengaan helpen met beter in slaap vallen, in slaap blijven en de algehele kwaliteit van je slaap.

Positief effect op immuunsysteem

Het regelmatig eten van kiwi’s zorgt voor een beter immuunsysteem en verkleint de kans op de griep en verkoudheid (meer dan alleen een vitamine C supplement), goed voor de ijzerlevels (in combinatie met ijzerrijke voeding) en goede effecten door alle antioxidanten.

Conclusie

Kiwi’s zijn goed voor je algehele gezondheid en immuunsysteem, ze hebben een positief effect op de spijsvertering, je humeur, je slaap én ze zijn nog lekker ook. Vooral de gouden kiwi’s schijnen goed te zijn, maar een ‘gewone’ groene is ook hartstikke gezond. Ik ben heel erg benieuwd of een kiwi per dag jou ook kan helpen om nog lekkerder in je vel te zitten.

Meer weten?

Meer over kiwi’s en gezonde voeding te weten komen? Bekijk dan ook zeker de video van Jeff Nippard. Deze vormde de inspiratie voor dit artikel en liet mij inzien wat kiwi’s nou zo goed maakt.

Werken deze tips onvoldoende, twijfel je aan deze informatie of heb je vragen over je gezondheid? Maak dan een afspraak met jouw huisarts. 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook