fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom is het leuk om jouw oude speelgoed door te geven aan je kind?

Het was een regenachtige woensdagmiddag en ik zat met een vriendinnetje met onze My Little Pony’s te spelen. We konden hier uren zoet mee zijn. En mij zoet (en dus rustig) houden was nogal een opgave, als ik mijn moeder mag geloven. Op de één of andere manier wist ik altijd wel iets te doen, waardoor mijn moeder vervolgens de bende weer kon opruimen. Om mij zoet te houden moesten mij dan ook vaak nieuwe uitdagingen en prikkels worden aangeboden. Zo op een dag ook met de My Little Pony’s…

Mijn moeder besloot om mij niet een nieuwe My Little Pony te geven, maar om één van haar eigen exemplaren van zolder te halen. Deze My Little Pony was zo’n vijfentwintig jaar oud, maar nog in perfecte staat. Blij dat ik ermee was! Het was niet alleen leuk omdat ik nu nog een My Little Pony rijker was, maar vooral omdat ik kon zeggen dat het een My Little Pony is waar mijn moeder ook mee gespeeld had. “Welke spelletjes speelde jij?” en “met welk vriendinnetje speelde je hiermee?” waren vragen die ik mijn moeder meteen stelde. We hebben die middag nog lang samen met de My Little Pony zitten spelen, maar vooral ook gepraat over hoe zij vroeger met haar My Little Pony speelde.

Haal je oude My Little Pony van zolder

Laatst sprak ik een moeder die hetzelfde bij haar kindje deed. Ik vroeg haar hoe haar dochtertje daarop reageerde en zij vertelde dat haar dochter ook meteen wilde weten hoe zij vroeger met het paardje speelde. Ook deze moeder heeft toen lang met haar dochter en de oude My Little Pony zitten spelen.

waarom-is-het-leuk-om-jouw-oude-speelgoed-door-te-geven-aan-je-kind

Het is dus ontzettend leuk om jouw oude speelgoed weer van zolder te halen en deze met jouw kindje te delen. We hebben hier vijf redenen waarom het leuk is om jouw oude My Little Pony weer van zolder te halen:

1. Het geeft jou en je kindje de kans om samen over jouw speelgoed, vriendinnetjes en leefwereld te praten. Vertel over wanneer jij deze My Little Pony kreeg en waarom je juist deze hebt bewaard.

2. Op zolder naar je oude speelgoed kijken brengt enorm veel nostalgische gevoelens naar boven. Je wordt weer even herinnerd aan jouw kindertijd.

3. Jullie kunnen de spelletjes die jij met jouw My Little Pony speelde naspelen. Ruil hierbij van speelgoed en laat haar met jouw oude My Little Pony spelen.

4. Vraag jouw kind de verschillen tussen het oude en het nieuwe speelgoed benoemen. Hoe zagen de My Little Pony’s er vroeger uit en hoe nu?

5. Het leert jouw kind dat ook oude dingen van grote waarde zijn. Zo stimuleer je haar om voorzichtig met haar speelgoed om te gaan, zodat ook zij het later weer met haar kinderen kan delen.

Lijkt het jou niet ook geweldig om je oude speelgoed van zolder te halen en samen met je kinderen mee te spelen? Wij kunnen het in ieder geval aanraden! Helaas is het niet meer mogelijk om de oude pony’s te kopen, maar in de winkel zijn ook weer super leuke nieuwe pony’s te koop.

Winnen!

Wil je een mooie My Little Pony prijs winnen? Dat kan! Post een foto van jouw oude My Little Pony op jouw social media kanalen. Vermeld hierbij #FindMyPony om kans te maken op een geweldige prijs!

waarom-is-het-leuk-om-jouw-oude-speelgoed-door-te-geven-aan-je-kind

2 reacties

ello -

Ik bewaar altijd alles, maar er is geloof ik niets wat mijn 3 kinderen nou echt leuk vinden!
Alles is verkleurd of saai of ouderwets, of smoezelig. En alle nieuwe versies spreken veel meer aan, zien er mooier uit, werken beter, hebben meer mogelijkheden. (barbies en kleertjes zijn veel mooier, thema’s bij memory of domino spreken meer aan, luxer ogende poppenhuizen en garages, spannendere lego figuurtjes mét gezichtjes, pluizigere en zachtere knuffels, poppen met mooiere en langere haren). Pinkeltjes boeken Saskia en Jeroen boeken, Wipneus en Pim boeken enz. zijn niet lekker leesbaar, überhaupt geen van mijn 3 kinderen vindt lezen leuk. Alsnog heb ik het meeste bewaard, maar waarvoor?

sandra -

Hoi Ello, dat van die boeken herken ik wel. Ik heb ook al mijn boeken van Enid Blyton jarenlang bewaard, voor als ik later kinderen zou hebben. Nou je raadt het al, ze wilden die vergeelde boeken, die ook nog eens uit elkaar vielen van ellende, niet eens aanraken haha! Maar met mijn oude speelgoed hebben ze gelukkig wel gespeeld. Groetjes Sandra

Reageer ook