fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom is arganolie de heilige graal op het gebied van haar?

olie flesjes

Ik heb de afgelopen jaren onwijs veel verschillende dingen met mijn haar gedaan. Drie jaar geleden knipte ik mijn lange lokken af en ging naar een gave lange bob. Ik liet het een aantal keer oplichten met high lights en anderhalf jaar geleden heb ik het zelfs helemaal een keer laten blonderen. Van het blonderen heb ik lang spijt gehad. De kleur pakte niet uit zoals gehoopt en mijn haar werd droog en pluizig. Een grote fout die ik nooit meer zal begaan! Gelukkig is mijn haar inmiddels weer helemaal hersteld en de kleur ziet er natuurlijker uit. Maar hoe heb ik mijn haar weer gezond gekregen? Ik vertel het graag in dit artikel!

Na het blonderen van mijn haar heb ik meerdere keren staan huilen in de badkamer. Het was echt geen gezicht en ik zou het liefst zo snel mogelijk weer teruggaan naar mijn oude kleur. Helaas was het door het bleken zo beschadigd geraakt, dat het de komende tijd echt rust en verzorging nodig had. Dit heb ik braaf gedaan en alles is gewoon goedgekomen. Het herstellen van mijn haar heb ik onder andere gedaan door middel van heel veel haarmaskers en verzorgende oliën. Allemaal bevatten ze de heilige graal op het gebied van haarverzorging: arganolie.

Arganolie

Arganolie is een plantaardige olie afkomstig uit de pitten van de arganboom. De olie werd tot een aantal jaar geleden vooral in Marokko gebruikt, waardoor het ook wel het ‘Marrokkaanse goud’ wordt genoemd. Arganolie wordt tegenwoordig wereldwijd geroemd om zijn prachtige eigenschappen. Mensen gebruiken het op hun huid als natuurlijke anti-aging en bij de verzorging van droge plekken op de huid. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt voor in het haar.

Gebruik van arganolie

Het gebruik van arganolie in het haar kan op diverse manieren:

In pure vorm: het gebruik van arganolie in zijn pure vorm is erg traditioneel en ultiem verzorgend. Je kunt pure arganolie zowel in het haar als op de huid gebruiken.

In een treatment: Moroccanoil heeft een mooi treatment-product waarin arganolie verwerkt is. Deze treatment is verrijkt met arganolie, maar bevat onder andere ook omega-3 oliën en vitaminen. Fijn om te gebruiken op momenten waarop je haar wel een boost kan gebruiken. Na mijn blondeer-debacle heb ik deze treatment intensief gebruikt.

In een conditioner en/of shampoo: voor als je arganolie in je dagelijkse verzorgingsritueel wilt opnemen. Ik gebruik de Moroccan oil shampoo in combinatie met een conditioner met arganolie. Hierdoor blijft mijn haar zacht en goed verzorgd.

Overig: er zijn nog veel meer haarproducten met arganolie verkrijgbaar. Denk aan een droogshampoo, maar ook een haarmasker en een haarspray.

Combinatie van opties

Ik gebruikte een combinatie van de bovengenoemde opties. Eén keer per weer voedde ik mijn haar met een haarmasker. Na het uitspoelen van het masker bracht ik pure arganolie aan op mijn handdoek-droge haar. De volgende dag waren mijn haren zijdezacht. Tussen de maskers door gebruikte ik shampoo en conditioner met argenolie. Dit probeerde ik in de tijd van mijn beschadigde haar niet vaker dan één keer per week te doen. Inmiddels is het weer sterk en was ik mijn haar drie keer per week. Met een milde shampoo (zonder parabenen, sulfaat en fosfaat) kan dit prima.

Is arganolie echt de heilige graal op het gebied van haar? Die vraag kan ik niet voor je beantwoorden. Wat ik wel kan zeggen, is dat ik er heel tevreden mee ben. Hopelijk kan het jou ook helpen!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook