fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom ik niet meer elke dag hakken draag naar kantoor

Ik heb jaren gehad dat ik bijna elke dag hakken droeg. Naaldhakken, sleehakken, blokhakken of een charmante kitten heel: zonder problemen liep ik er de hele dag op. Hoe dichter we bij het weekend kwamen, hoe hoger de hakken werden. Geen idee waarom dat was, maar het voelde gewoon goed. Wie op dit moment een kijkje onder mijn bureau neemt, zal echter zien dat ik géén hakken draag. Zelfs niet nu het donderdag is en ik morgen weekend heb. Waarom ik niet meer elke dag hakken draag naar kantoor? Ik vertel het je graag! 

Misschien moet ik eerst uitleggen waarom ik vroeger wél elke dag hakken droeg. Daar is echt maar één antwoord op te geven: ijdelheid. Al mijn kantoorkleding staat nou eenmaal mooier met een hakje eronder. Jarenlang deed ik dit zonder pijn of moeite. En toch ben ik er helemaal mee opgehouden. Hier heb ik een paar redenen voor!

Leuke schoenen zonder hak

Op de eerste plaats omdat er ook gewoon heel veel leuke schoenen zonder hak zijn! Leuke instappers dames, loafers of ballerina’s. I love it! Ik hoef geen hakken aan om er leuk uit te zien en dat was altijd mijn grootste motief om ze te dragen. Wat een uitvinding!

Bekkeninstabiliteit

Tijdens mijn zwangerschappen heb ik enorm veel last van bekkeninstabiliteit gehad. Ik heb een scoliose in mijn rug en mijn rug en nek zijn dan ook altijd al zwakke plekken van mij geweest. Na mijn zwangerschappen wilde ik hier voorzichtiger mee omgaan. Nu kies ik liever voor een comfortabele schoen die goed is voor mijn rug.

Kinderen

Vroeger hoefde ik alleen mezelf klaar te maken en op mijn fietsje naar kantoor te stappen. Tegenwoordig heb ik er, voordat ik aan het werk kan al een halve dag opzitten. De kids klaarmaken, de jongste afzetten bij de crèche, de oudste afzetten op school en dat alles op een loeizware bakfiets. Na het ophalen van de kids vaak nog even boodschappen doen of langs een speeltuin. Is dat handig op killer heels? Ik laat jou het antwoord geven ;).

Nooit meer hakken?

Betekent dit nou dat ik nooit meer hakken draag? No way! Ik draag zeker elke week nog een mooi paar high heels. Ik heb immers een kast vol en het zou zonde zijn ze niet te dragen. Als wij uiteten gaan, een feestje hebben of bij vrienden borrelen vind ik het leuk om extra mijn best te doen. Ik trek een vrolijk jurkje aan, krul mijn haren en maak het geheel af met een mooie schoen. Mét hak.

Hoe vaak draag jij hakken? Is dit bij jou ook veranderd toen je kinderen kreeg? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Amanda Vick via Unsplash

1 reactie

Joris -

Na twee jaar thuiswerken is het fijn om af en toe weer fatsoenlijke schoenen (met hak dus) te dragen naar kantoor.

Reageer ook