fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom ik in het weekend niet meer bij de bakker, slager, kaasboer en groenteman kom

Zaterdag is by far mijn favoriete dag van de week. Voor mij gaat er op zo’n dag niets boven uitslapen, licht ontbijten, een uurtje sporten en daarna uitgebreid de keuken in. De kids bakken in het weekend steevast croissantjes (waarover later in dit artikel meer) en ik begin vaak al vroeg aan de voorbereidingen voor het zaterdagavonddiner. Terwijl ik het vlees vast vacumeer om later in de sousvide te leggen, gaat Ward met de bakfiets naar zijn vaste wijnman. In het weekend drinken we graag een mooi glas en het liefst bij elk gerecht wat anders. Ja, dat genieten kunnen wij wel! En wat bij ons sinds ongeveer een jaar helemaal fijn is: ik hoef op zaterdagochtend de deur niet meer uit voor alle boodschappen. Ik leg je in dit artikel graag uit waarom niet!

Toen Ward en ik nog geen kinderen hadden, gingen we op zaterdagochtend vaak naar de Ten Kate markt in Amsterdam. Al lopend bedachten we welke gerechten we die avond op tafel zouden zetten en praatten over mogelijke wijn-spijs combinaties. Op ons dooie gemakje gingen we zo langs de groenteman, kaasboer, slager, poelier, visboer en/of de bakker. Met onze fietssturen gevuld met tasjes fietsten we weer naar huis om alles uitgebreid in de keuken uit te stallen. Na het derde koffietje én het uitlezen van de krant gingen we zo zoetjes aan eens aan de slag.

Zo relaxt mogelijk

Nu we kinderen hebben en in Bussum wonen, gaan die ochtenden er natuurlijk anders aantoe. Ja, ze zijn een stuk relaxter dan de drukke schoolochtenden, maar helemaal inkakken doen ze nooit. Haha! Om onze zaterdagen zo relaxt mogelijk te houden, maken we het onszelf graag zo gemakkelijk mogelijk. In dat kader bestellen wij al onze weekendboodschappen sinds ongeveer een jaar bij Crisp. Kende jij dat al?

Excellente producten

Crisp is een supermarkt-app die zonder omwegen goed eten bezorgt. Ontzettend lekkere producten, die supervers zijn en ook nog goed geprijsd. Denk dus niet aan het kwaliteitsniveau van de supermarkt, maar aan dat van de slager, bakker, groenteman, poelier, visboer, kaasboer, enzovoorts. Alle producten worden op hun mooist geleverd en zijn (bijna altijd) helemaal in het seizoen. Ze hebben prachtige producten die je in de supermarkt meestal niet kunt krijgen (zoals verveine, kreeftenstaart en waanzinnige kazen) én deze worden ook nog eens op een voor jou praktisch moment thuisbezorgd.

Franse croissantjes

De kids zijn ook fan! Niet alleen vanwege de truffelsalami die ze hier met kilo’s tegelijk naar binnen kunnen kiepen, maar vooral vanwege de afbakcroissantjes. En als ik zeg afbakcroissantjes, denk jij nu wellicht aan die gortdroge roldeegjes, maar ik zeg: denk Franse bakker. Crisp verkoopt echt by far de allerbeste afbakcroissants die ik ooit gegeten heb. Let op: je laat ze eerst een half uurtje ontdooien en zet ze daarna pas in de voorverwarmde oven. Dit kost wat meer tijd dan de roldeegjes, maar het is het dubbel en dwars waard.

Lokale leveranciers

Sinds Crisp kom ik dus een stuk minder vaak bij de bakker, slager en kaasboer. Natuurlijk is het niet zo dat we deze groep hardwerkende mensen helemaal boycotten, integendeel! De kleinschalige maker is aangesloten bij Crisp en heeft hiermee een landelijk afzetkanaal. De kleine makers, telers en kwekers kunnen hun product dus aan een veel groter koperspubliek kwijt. Veel Crisp producten komen van lokale leveranciers. Je hoeft je dus absoluut niet schuldig te voelen. Het word je alleen een stuk makkelijker gemaakt.

Alles volgens afspraak

Bestellen bij Crisp kan via hun app. De producten worden gekoeld bij je thuisbezorgd op een moment dat jou uitkomt. Ze leveren het grootste deel in papieren dozen en zakken en tot nu toe heb ik altijd alles op tijd én compleet geleverd gekregen. Zelfs toen ik in de week voor kerst een mega-bestelling met alle ingrediënten voor twee (!) zevengangendiners bij ze had besteld, werd alles bezorgd volgens afspraak.

Praat mee!

Lijkt het jou ook fijn om op die heerlijke zaterdagen wat langer van je krantje en koffie te genieten? Of zou jij wat anders doen in de tijd die je nu gebruikt om boodschappen te doen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Wat betekenen de iconen in onze afbeeldingen?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Mari -

Die kleine van mij (3jr) werkt ook allerlei exotische kaasjes, gedroogde vleeswaren en vruchten naar binnen zonder problemen. Hij kan boos worden wanneer er geen courgettes of aubergines in de koelkast liggen 🙂

Joris -

Ik weet wat (jonge) kinderen kunnen eten. Heerlijk he om ze zo te zien genieten, he 🙂 Bedankt voor de uitnodiging. Wie weet.

mara -

Het lukt ze overigens ook met chips en geitenkaas, Joris 😉 Kom anders een keer gezellig op de borrel, dan kun je het met eigen ogen zien. Groet, Mara

Joris -

Twee kleine kinderen die samen meerdere kilo’s truffelsalami ‘naar binnen kunnen kiepen’? Oke.

Reageer ook