fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom het zin heeft om zin te hebben

Het heeft zin om zin te hebben vind trainer en coach Majlis Schweitzer. Al haar kennis, wijsheid, humor en moed heeft ze ondergebracht in haar Radicale sprankelshow die ze 11 maart geeft in theater Podium Mozaïek in Amsterdam. Zin om zin te hebben zorgt ervoor dat je meer uit het leven en jezelf haalt. Fijn voor de wereld én fijn voor jezelf. Dit begon groots en meeslepend in 2005 met het Ontpopfestival in de Westergasfabriek, nu is het meer klein en kwetsbaar met deze solovoorstelling. Van lef naar liefde. Waarom is zingeving zo belangrijk?

Hoe haal je uit jouw leven wat er in zit? Hoe leef jij vanuit jouw talenten en verlangen en ben je ook nog van betekenis voor anderen? Majlis kreeg drie kinderen en toen was ze dertig. Nu moet je het waar gaan maken, dacht ze. Maar vervolgens kwamen de vragen en de twijfels. Wat moet je waar gaan maken? En hoe dan? Na je 40ste dien je wat gevonden te hebben, je hebt een prima baan, maar zie je jezelf dit de rest van je leven doen? Hoe werk je hieraan?

Actuele vragen

Uitstel bleek geen oplossing. Een depressie was het gevolg. Met deze vragen moest Majlis aan de gang. Als je het niet doet, loop je er op leeg. Er begon een fascinerende leerweg met ups en downs. Deze Radicale Sprankelshow is de samenvatting. Wat je noemt een laagdrempelig aanbod, een avondje theater om een eerste stap te zetten naar de zin van er zin in hebben. En wees gerust. Hoe pijnlijk de show ook is, hoe ontroerend, uitdagend en confronterend, uiteindelijk moet je het toch zelf doen.

Doen waar je voor staat

Na haar burn-out, 10 jaar geleden, is Majlis flink aan de slag gegaan met deze vraagstukken. Opleidingen, trainingen, goeroes, boeken, de hele handel. Nu is ze 40 geworden en doet ze zelf eindelijk wat ze predikt. Haar angsten overwinnen, uit haar comfortzone stappen en, in het theater, haar lessen delen. Met aanstekelijke lach: ‘Dit is een show die ik zelf had willen zien, tien jaar geleden.’ Hou je een beetje van het leven, dan is dit een show voor jou. Wil je meer uit je leven halen, waag de stap. Wil je er voluit voor gaan, laat deze kans niet lopen. Majlis bevraagt je en ze plaagt je. Ze zingt. Ze vertelt. Ze zet je aan het werk. Ze neemt je mee.

Majlis is al 15 jaar trainer en coach. Haar levensmissie is radicale sprankeling geven en dus leven. Met al je talenten voluit leven, voorbij het compromis. Bruisend. Inspirerend. Sterk geworteld. Des te meer, wij allemaal, des te beter.

Hoe & wat

Woensdag 11 maart, vanaf 19:00 inloop, 19:30 start de show. Kaartjes zijn te koop via www.dekerncentrale.nl.

Reageer ook