fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom haalt Darwin nog bijna dagelijks de kranten?

Mark-Nelissen-Darwin-in-het-nieuws
Waarom raken veel mensen zo gemakkelijk verslaafd aan hun smartphone? Wat hebben de vele kookprogramma’s op tv met porno te maken? Waarom laten vrouwen hun borsten vergroten? En waarom zijn vrijwel alle humoristen mannen? 

In zijn nieuwste boek toont bestsellerauteur Mark Nelissen hoe Darwin nog elke dag de voorpagina’s van de kranten haalt: van de affaire Strauss-Kahn tot familiedrama’s, van de economische crisis tot de sociale kracht van collectief rouwen.

We geloven maar al te graag dat ons gedrag gedirigeerd wordt door bewuste, rationele argumenten. We noemen onszelf toch niet voor niets Homo sapiens, de wetende mens? In Darwin in het nieuws toont Mark Nelissen op overtuigende wijze aan dat onze ratio slechts het topje van de ijsberg is. Aan de hand van opmerkelijke krantenberichten en in het oog springende nieuwsfeiten geeft hij een verhelderend inzicht in wat zich onder water allemaal afspeelt.

Een must voor iedereen die zijn eigen gedrag en dat van anderen beter wil begrijpen.
Mark Nelissen is hoogleraar in de gedragsbiologie. In zijn boeken en lezingen weet hij de principes van de biologie op een boeiende manier te vertalen naar een breed publiek. Eerder verschenen bij Lannoo de bestsellers De brein machineDe bril van Darwin en Darwin in de supermarkt.

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook