fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom elke zwangere vrouw minstens één keer een zwangerschapsmassage zou moeten krijgen

Als ik terugdenk aan mijn zwangerschappen, voel ik weer hoe blij en gelukkig ik was. Maar ook herinner ik me hoe zwaar mijn lijf voelde en hoe moe ik soms kon zijn. Mijn zwangere nichtje vertelde dat ze veel baat heeft bij een zwangerschapsmassage en ik kan alleen maar denken: dat moet heerlijk zijn om te ondergaan.

En dat is het ook, volgens Studio Release waar vrouwen die in verwachting zijn, een heerlijke massage kunnen ondergaan. Zo’n behandeling kan na de eerste twaalf weken van de zwangerschap. Mijn nichtje is nu twee keer geweest en is super enthousiast en ik kan me daar wel wat bij voorstellen. Ik ging naar zwangerschapsgym en dat was ook super leuk, maar minder ontspannend vermoed ik.

Waarom het zo goed is

Er zijn veel redenen op te noemen waarom iedere vrouw die in verwachting is, zichzelf zou moeten trakteren op een ontspannende massage. Een behandeling die alleen maar goed is voor je lijf, geen pijn doet, maar zorgt voor ontspanning.

Zoals gezegd: het zorgt voor ontspanning. Door de aanrakingen van de masseur komen er chemische stoffen in je lijf vrij waaronder het stofje oxytocine die voor een ontspannen gevoel zorgt. Dat een massage stressverlagend werkt is wel duidelijk. En rustige ontspannen mama’s hebben ook een ontspannen baby.

Mijn nichtje vertelde ook dat ze na een bezoek aan Massage Hilversum veel beter slaapt. Werd ze eerder steeds om de paar uur wakker, nu vertrekt ze naar dromenland en wordt ze door het snerpende geluid van haar wekker pas weer wakker. En iedereen weet: een goede nachtrust is overal goed voor. Ook verdwijnen door de massage pijntjes en kleine klachten. Vooral de rug en benen hebben het tijdens de zwangerschap behoorlijk zwaar en een massage kan dan echt voor verlichting zorgen.

Een ander voordeel is dat de bloedcirculatie wordt verbeterd en dat afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. Ook zou de kans op een vroeggeboorte of complicaties tijdens de bevalling kleiner zijn.

Dikke buik op tafel

Maar hoe gaat dat nou, een zwangere vrouw met haar bolle buik masseren? Een gewone tafel is inderdaad niet prettig en comfortabel en dus zijn er speciale massagetafels. De behandeling is erop gericht dat zowel mama als baby tot rust komen en dat eventuele ongemakken worden verlicht. Mijn nichtje kan bij Studio Release Hilversum zelf aangeven waar ze behoefte aan heeft en dat is de ene keer haar rug, de andere keer haar benen. Heel fijn omdat ze best veel vocht vasthoudt.

Doe het cadeau

Wie zwanger is, doet er goed aan zichzelf op zo’n overheerlijke massage te trakteren. De duur en de intensiteit kunnen moeders in spe zelf bepalen en er wordt dus niets gedaan wat niet goed voelt of stress oplevert. Voor wie op zoek is naar een leuk cadeautje: geef je zwangere vriendin, nichtje of buurvrouw een massage cadeau. Succes verzekerd! Ik wist niet dat het bestond. Als ik dat wel had geweten, had ik zeker een afspraak gemaakt en zo vaak mogelijk mijn dikke buik door het gat van de behandeltafel laten zakken. Ogen dicht, ademhaling rustig en genieten maar.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook