fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom elke vrouw goede sneakers in de kast moet hebben

Ik ben echt een sneakermeisje. Een beetje gek misschien met mijn lengte van 1.55 meter, maar echt no way dat ik daarom op high heels door het leven ga. Hoe graag mijn vriend mij ook op hoge hakken ziet, gympen zijn mijn favoriete dagelijkse schoeisel. Waarom zou je jezelf pijnigen terwijl sneakers zoveel stoerder en net zo vrouwelijk kunnen zijn? Het leven is al ingewikkeld genoeg.

Waarom moet een vrouw sneakers hebben? Je wordt er een vrolijker mens van, althans, ik wel. Ja, mijn vriend ziet mij graag op hoge hakken, maar dan kan hij wel een chagrijnige bui en klaagzang over pijnlijke voeten verwachten. Die neemt hij voor lief, net als dat hij vervolgens naast mij moet lopen als ik op mijn pantysokjes over straat ga na een feestje of etentje. Op een gegeven moment kan ik niet meer. En op hoge hakken boodschappen doen en de stad door crossen? Vergeet het maar, sneakers zijn dan je beste vrienden!

Die allereerste sneakers

Mijn eerste paar merksneakers herinner ik me nog goed: ik zat in groep 8 en omdat ik zo’n goed rapport had, kreeg ik échte Nikes van mijn ouders. Een snel wit model met een glimmend blauw logo erop. Ik was er zo trots op dat ik soms gewoon hele stukken omliep van school naar huis zodat zoveel mogelijk mensen konden zien hoe cool mijn schoenen waren. Een levenslange liefde voor platte schoenen was geboren.

Van Vintage tot Vegan

Gelukkig is er volop keuze als het op sneakers aankomt, nog veel meer dan toen ik achttien jaar geleden die eerste Nikes aan mijn voeten schoof. Retro, sportief, lichtgewicht, vegan, gebreid, er is letterlijk aan iedere leefstijl een schoen te passen. Ik ben gek op retromodellen, maar nog beter is het natuurlijk als de stijl van vroeger met het comfort van tegenwoordig wordt gecombineerd. De Adidas NMD R1 vind ik daar een perfect voorbeeld van!

De perfecte gymp

De Adidas NMD-collectie is een eerbetoon aan die goede oude jaren tachtig. De tijd waarin een futuristische en technische stijl helemaal hot en happening was. Hardloopdesigns waren het helemaal en Adidas had dat erg goed in de smiezen. Deze schoenen halen die tijd terug met zijn retrotechnische design en nauwsluitend gebreid bovenwerk. In talloze kleuren en uitvoeringen. Zien er superstylish uit en zit heerlijk. Dus ben jij net als ik altijd on the run door de hele stad? Dan zijn dit echt de schoenen voor jou! Is dat zo? Laat het ons dan weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook