fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom elke moeder het liefst een persoonlijk cadeau voor Moederdag krijgt

Als oudste dochter uit een gezin met drie meiden, heb ik altijd al de droom gehad om zelf ook een meidengezin te krijgen. Toen ik zowel bij mijn eerste als bij mijn tweede zwangerschap te horen kreeg dat er een klein meisje in mijn buik groeide, was ik dan ook door het dolle heen. Begrijp me niet verkeerd; bij een jongetje was het geluksgevoel even groot geweest, maar het krijgen van een meisje was iets waar ik altijd al van droomde. Heel bijzonder dat ik nu dus moeder van de liefste meisjes van de wereld ben.

Gelukkig en bevoorrecht

Sophia is ruim 2,5 en Helena wordt bijna 1 jaar oud. Hele leuke leeftijden en ik heb momenteel het gevoel dat het allemaal wat ‘makkelijker’ wordt. Ze hebben het gezellig met elkaar, slapen goed door en zitten allebei lekker in hun vel. Als moeder kun je je niet meer wensen! Voordat ik de kindjes kreeg was ik al een zeer gelukkig en bevoorrecht mens, maar sinds ik moeder ben is dit gevoel alleen nog maar sterker geworden.

Zelfgemaakt

Als mij gevraagd wordt wat ik voor Moederdag zou willen, weet ik dat meteen: iets wat is gemaakt door mijn kinderen. Je zal mij niet horen klagen wanneer dat persoonlijke cadeau wordt vergezeld door een ontbijtje op bed of een mooi paar oorbellen, maar in de kern zie ik het liefste iets wat uit hun kleine handjes komt. Een tekening, een zelfgebakken koekje, een schattig knutselwerk of een origineel moederdagcadeau met foto. Ik denk dat elke moeder dit met mij eens is!

Koektrommel met foto

Wat ik bijvoorbeeld echt een super leuk cadeau vind, is een koektrommel met een foto van de kindjes, gevuld met heerlijke zelfgebakken koekjes. De zelfgebakken koekjes eet je gezellig samen op en de trommel kan je voor altijd bewaren. Zelf hebben wij zo’n trommel en de kindjes vinden het erg leuk om hem regelmatig te vullen met de lekkerste koek-creaties. Ook aan de opa’s en oma’s deden we vorig jaar zo’n koekjestrommel met foto cadeau en daar maken ze allemaal nog veel gebruik van. Regelmatig krijgen wij de vraag waar we deze trommels hebben laten maken; dit deden we bij Smartphoto.

Gepersonaliseerde cadeaus

Zijn jullie niet van die koekenbakkers? Er zijn natuurlijk ook heel veel andere fotocadeaus waar kinderen hun mama’s en oma’s mee blij kunnen maken op Moederdag. Een telefoonhoesje, bloempot of make-up spiegeltje met jullie mooiste moeder-kind foto erop afgedrukt. Of een fotoboek met de meest dierbare foto’s die jullie samen maakten. Eigenlijk maakt het niet uit wat het is: jullie persoonlijke foto’s maken het tot een perfect cadeau!

Wat zou jij het liefste van jouw kinderen cadeau krijgen op Moederdag? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Ik hoop in ieder geval weer op iets waar zij zelf heel hard hun best op hebben gedaan. Toch altijd weet het aller leukste 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook