fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom een vakantie dichtbij huis eigenlijk net zo leuk is als ver weg

Met veel plezier kijk ik terug op onze gezinsvakantie naar Florida vorig jaar. Het is inmiddels al weer een tijd geleden, maar de herinneringen liggen nog vers in mijn geheugen. Samenzijn, tot rust komen en heel veel lol met elkaar; de ene dag was nog leuker en relaxter dan de andere. Voor herhaling vatbaar! Toch is er iets wat we dit jaar anders gaan doen: we blijven dichter bij huis. Ik leg je graag uit waarom!

Niet meer zo ver mogelijk

Waar ik vroeger het liefst zo ver mogelijk wilde reizen, is dat tegenwoordig wel anders. Vliegen is slecht voor het milieu, het is duur en als ik heel eerlijk ben maakt het de kinderen (en mij) niet uit waar we zijn, als het er maar leuk is. De aanname dat je in Thailand, Amerika of Australië een leukere of betere vakantie zou hebben dan wanneer je in Europa blijft, is een verkeerde. En dat lijken steeds meer mensen te (her)ontdekken.

Gezelligheid op de achterbank

Dit jaar gaat onze vakantie naar Zuid-Frankrijk, waar we met de auto naartoe gaan. Ward en ik voorin, de kindjes op de achterbank. Eigenlijk helemaal zoals wij het als kinderen bij onze ouders vroeger ook deden. Voor mij begint de vakantie al in de auto. We nemen veel lekkere broodjes, koekjes en andere hapjes mee. Een gezellig muziekje aan en elke twee uur een stop om de kinderen ‘uit te laten’, zorgen ervoor dat dit soort reisdagen gewoon heel gezellig zijn.

Zuid-Limburg

Niet alleen voor de vakanties met de kinderen hebben we besloten dichterbij huis te blijven, ook onze romantic getaways vinden weer meer in de buurt plaats. Zo bezoeken we binnenkort de TEFAF in Maastricht en blijven we daar gezellig samen overnachten. We denken erover om een mooi vakantiehuis in Zuid-Limburg te huren. Voor ons tweeën hoeft het niet groot te zijn, maar als we op een later moment met de kinderen en de opa’s en oma’s gaan, is het ook heel leuk om een groot 8 persoons vakantiehuis te huren.

Veel relaxter

Je hoeft het niet ver van huis te zoeken om een heerlijke vakantie te hebben. Dichterbij huis is voor veel mensen écht relaxter dan afreizen naar de andere kant van de wereld. Vooral met kleine kinderen of (groot)ouders op leeftijd, zijn dat hele ondernemingen. En dat terwijl het vooral om genieten en gezelligheid gaat!

Prachtig land

En tot slot is het ook goed om te benoemen hoe móói Nederland (en de rest van Europa natuurlijk) is! Nederland is misschien klein, maar we hebben een enorm scala aan prachtige natuur, bijzondere plekken en unieke architectuur. Het is meer dan de moeite waard om ons eigen mooie land beter te leren kennen.

Hebben jullie al een vakantie in de planning staan? Zo ja, waar naartoe? En wat was de reden dat jullie hier graag naartoe willen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook