fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom een schaamlipcorrectie niks is om je voor te schamen (en je juist enorm kan helpen!)

Ik hoorde er voor het eerst over in een Amerikaanse vrouwenserie: de schaamlipcorrectie. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er een beetje lacherig over heb gedaan met vriendinnen. Met de kennis van nu zou ik dat nooit meer doen. Sterker nog: ik begrijp na het doen van wat onderzoek heel goed dat er vrouwen zijn wiens leven het op positieve wijze ingrijpend kan veranderen. En dat is niet alleen om esthetische redenen. 

Waarom een schaamlipcorrectie?

Door overaanwezige binnenste schaamlippen kan je flink wat ongemakken ervaren. Denk bijvoorbeeld aan pijn bij sporten als fietsen, paardrijden of hardlopen. Maar ze kunnen ook tijdens het vrijen of wanneer je strakke kleding draagt voor pijn zorgen. Wij geloven dat wanneer je in je dagelijkse bezigheden wordt beperkt door pijn en ongemak, je opzoek moet gaan naar een mogelijke oplossing. Wanneer je last hebt van uitstekende binnenste schaamlippen, kan een schaamlipcorrectie een hele mooie oplossing zijn.

Hoe gaat een schaamlipcorrectie van de binnenste schaamlippen in zijn werk?

Een schaamlipcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep, die ongeveer een uur duurt. Samen met de plastisch chirurg of cosmetisch gynaecoloog beslis je hoeveel huidoverschot er verwijderd gaat worden. Onder plaatselijke verdoving of algehele narcose wordt vervolgens het afgesproken gedeelte van de binnenste schaamlippen verwijderd. De specialist brandt de bloedvaatjes dicht en sluit tot slot de wond.

Na de ingreep hebben de meeste vrouwen geen last meer van de klachten die zij voor de ingreep wel ervoeren. Fietsen, vrijen en sporten gaat zo weer een stuk makkelijker!

Hoe zit het eindresultaat eruit?

Ben je 18 jaar of ouder en benieuwd wat het eindresultaat is na een correctie van de binnenste schaamlippen? Bekijk dan de voor- en na foto’s.

Niet alleen een correctie van de binnenste schaamlippen is een mogelijkheid, ook de buitenste (grote) schaamlippen kunnen als ontsierend of beperkend worden ervaren. Kliniek Veldhoven voert zowel de correctie van de binnenste als de buitenste schaamlippen uit, maar je kunt hier ook terecht voor andere behandelingen zoals een facelift.

Niks om je voor te schamen

Het komt veel voor dat de schaamlippen in de puberteit of na een bevalling van vorm kunnen veranderen. Ondanks dat er weinig over gesproken wordt, is het wel iets waar veel vrouwen last van hebben. Door het taboe rondom dit onderwerp te doorbreken, hopen wij dat er meer vrouwen op zoek gaan naar hulp. Een relatief kleine ingreep kan een groot effect hebben! Het is absoluut niks om je voor te schamen. Maak het bespreekbaar!

Praat mee

Heb jij je schaamlippen ooit als ontsierend of beperkend ervaren? En zou een schaamlipcorrectie een oplossing voor jou zijn? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Damespraatjes (@damespraatjes)

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook