fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom een mooi cadeau voor jezelf kopen net zo belangrijk is als een ander verwennen

Je kent de uitspraak vast wel: doe eens wat voor een ander. Het klop, het is prachtig om iets voor een ander te doen. Niet alleen de ander krijgt er een goed gevoel van, ook jij zal er waarschijnlijk een lekker gevoel aan overhouden. En toch is het ook héél belangrijk om ook soms wat voor jezelf te doen. Want ik zeg altijd maar: als iedereen wat vaker iets voor zichzelf zou doen, dan wordt de wereld een betere plek. 

Volledig aan je eigen behoeften voorbijgaan 

Hoe zit dat nou? Iets voor jezelf doen en daar de wereld een mooiere plek door maken? Eigenlijk is het heel simpel; de belangrijkste persoon in jouw leven, dat ben jij. Wij vrouwen zijn er heel goed in om onszelf weg te cijferen, ons constant in te zetten voor een ander en hierdoor volledig aan onze eigen behoeften voorbij te lopen. Dit doorbreken door op gezette tijden iets voor jezelf te doen is heerlijk! Sterker nog: je hebt het zelfs nodig.

Al is het maar een uurtje

Als je niet vaak iets voor jezelf doet, kan het best lastig zijn om daarmee te beginnen. Mijn tip: begin klein. Trakteer jezelf eens op een heerlijke massage en vraag je man om thuis op de kinderen te passen. Al is het maar een uur, je zal zien dat je je daarna beter, sterker en lekkerder voelt. Niet alleen prettig voor jou, maar ook je man en kinderen zullen hier van meegenieten.

Koop iets voor jezelf

Vind je het lastig om tijd te maken om iets te doen? Dat kan natuurlijk! Maar jezelf verwennen kan ook op andere manieren. Koop één keer per maand iets voor jezelf. Dit kan iets groots zijn of iets kleins, maar het moet voor jezelf zijn. Veel vrouwen die kinderen hebben zijn geneigd het grootste deel van hun inkomen direct aan de kinderen uit te geven. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar je moet niet vergeten ook voor jezelf dingen te kopen waar jij blij van wordt. Of het nou een mooie bos bloemen of een gouden collier bij trendjuwelier.nl is, dat maakt niet uit. Koop iets waar je blij van wordt! En onthoud: hierbij hoef je dus geen rekening te houden met een ander.

Een fijnere plek

Als jij goed in je vel zit, heeft dit invloed op alle elementen uit je leven. Je kan zo beter omgaan met eventuele tegenslagen, hebt minder last van stress én ziet de wereld gewoon een stuk vrolijker in. Iets voor jezelf doen maakt de wereld dus echt een fijnere plek. En daarom zouden we het allemaal wat vaker mogen doen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook