fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom een FUE haartransplantatie bijna altijd de beste keuze is

Als het gaat om haartransplantaties, volgen de technieken elkaar in hoog tempo op. De FUE haartransplantatie is op dit moment de meest geavanceerde, met de meeste voordelen.

Haartje voor haartje

Bij de FUE methode wordt er heel precies gewerkt. Er worden namelijk individuele haarzakjes van de ene (behaarde) naar de andere (kale) plek van het hoofd getransplanteerd. Een arbeidsintensief werkje, waarbij met een klein boortje ‘graft’ voor graft verplaatst wordt. De voordelen zijn groot: er ontstaat geen litteken op de plek waar het haarzakje is weggehaald. Daardoor verloopt het herstel stukken sneller en is het minder pijnlijk dan andere methodes.

Om die reden wordt de FUE methode steeds vaker toegepast. Alhoewel de ingreep zelf langer duurt dan bij oudere technieken, is de hersteltijd en daarmee ook de impact voor de patiënt een stuk kleiner. Geen hechtingen, snel herstel: niet voor niets de populairste techniek.

Bij vrouwen ligt het soms anders

Waar een FUE transplantatie voor de meeste mannen de meest gebruikte en veelal vriendelijkste methode is, is bij vrouwen een andere techniek ook nog steeds populair: de FUT methode. Bij de FUE methode worden de haartjes stuk voor stuk overgeplaatst van de ene naar de andere plek op het hoofd, wat zorgt voor nauwelijks littekens en minder pijn. Een voorwaarde is echter dat het haar op de plek waarvandaan getransplanteerd wordt kortgeschoren moet zijn om deze methode toe te kunnen passen. Iets wat veel mannen, zeker als het tijdelijk is, weinig problemen mee hebben. Voor sommige vrouwen ligt dit echter een stuk gevoeliger, afhankelijk van hoe zij hun kapsel dragen. Dragen zij het lang, dan kan er vanaf de achterkant van het hoofd worden getransplanteerd zonder dat dit al te veel opvalt. De geschoren plek wordt dan tenslotte direct weer bedekt door langer haar. Bij wat kortere kapsels kan het wel als vervelend worden ervaren als er een zichtbaar kortgeschoren deel op het hoofd is.

Voor de FUT methode is het niet nodig het haar kort te scheren. Er wordt in dit geval gewerkt met reepjes huid die, inclusief de haarwortels, van een goed behaard naar een kaler gebied worden overgezet. Dit levert een litteken op op de plek waar dit reepje is weggehaald, maar dit zal bij vrouwen minder snel opvallen omdat het haar hier overheen zal vallen. Alhoewel de FUE techniek geavanceerder en moderner is dan de FUT, is dit de reden dat er voor een haartransplantatie vrouwen toch nog regelmatig voor FUT wordt gekozen. Uiteraard kan de arts die de ingreep uitvoert altijd het beste advies geven over de beste behandeling in ieder individueel geval.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook