fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Valerie’s zus is getrouwd met een etterbak

Het zusje van Valerie is getrouwd met Bart. En Bart is een enorme eikel. Dat vindt Valerie, maar Selma denkt daar heel anders over. “Ik snap er niets van, alsof ze niet wil zien wat voor een hork hij is. Ik moet me vaak zo beheersen om er iets van te zeggen.”

Valerie (45) weet ook wel dat ze weinig heeft te zeggen over de partnerkeuze  van haar zusje. Maar ze vindt het verschrikkelijk om te zien hoe Bart Selma als oud vuil behandelt. “Standaard  zet hij haar voor schut op verjaardagen. Het liefst als er veel mensen zijn die allemaal naar hem luisteren. Dan zegt hij bijvoorbeeld: ‘nou schatje, hoor je dat? Gemiddeld hebben Nederlanders twee keer seks in de week. Werk aan de winkel dus.’ En mijn zusje lacht dan maar een beetje. Onbegrijpelijk!”

Ik wil bier!

Valerie en Selma zijn heel keurig en beschermd opgevoed. Hebben een fijne jeugd gehad en hun ouders zijn nog steeds bij elkaar. “Ze houden nog net zoveel van elkaar als toen ze elkaar ontmoetten.” Bart had minder geluk: zijn moeder liet hem achter bij zijn vader toen hij drie jaar was en ging op reis. Hij heeft haar nooit meer gezien. Zijn vader heeft sindsdien geen vaste relatie gehad,  maar nam steeds weer andere vrouwen mee naar huis. “Hij heeft geen leuke jeugd gehad maar daarom hoeft hij nog niet zo bot te doen tegen mijn zus,” vindt Valerie. Niet alleen zet hij haar regelmatig voor paal in gezelschap, hij is onattent en egoïstisch. “Zij loopt haar benen uit haar lijf. Ze heeft een eigen bedrijf, zorgt voor hun twee kinderen en runt het huishouden. Als hij thuiskomt, doet hij helemaal niets. Ja, roepen vanaf de bank dat ‘ie een biertje wil.” Valerie moet zich altijd zo inhouden als ze bij haar zus en zwager op visite is. “Ik heb zelf een hele fijne man die respect voor me heeft, die me waardeert en me zo en nu en dan verwend en verrast. Ik gun mijn zusje ook zo’n man.” Valerie komt zo min mogelijk bij Selma en Bart thuis, ze spreekt liever alleen af met haar zusu met Selma alleen af. “Dan gaan we lekker ergens koffie drinken samen of ze komt bij mij.”

Zou hij haar slaan?

Ze heeft een paar keer geprobeerd erover te praten, maar Selma wil er niets van weten. Zegt dat Bart de liefste man is die ze zich maar kan voorstellen. “Maar haar verjaardag vergeet hij elk jaar. Nooit verwent hij haar ’s ochtends met een cadeautje of lekker ontbijt. ‘Joh’, zegt mijn zus dan, ‘ik geef niks om mijn verjaardag’. Ik geloof dat dus niet.” Valerie wil er niet te veel over zeggen omdat ze bang is dat Selma het contact met haar verbreekt. Bovendien, vermoedt ze dat Bart haar zo nu en dan slaat. “Maar dat is een gevoel, ik kan dat verder niet bewijzen. En ernaar vragen heeft geen zin, omdat als het al zo zou zijn ze dat nooit gaat toegeven. Dus wil ik haar bij me houden. Zo dichtbij als maar mogelijk is.”

1 reactie

Joris -

“…die me waardeert en me zo en nu en dan verwend en verrast.”
Verwent is met een -t.

“liever alleen af met haar zusu met Selma alleen af”
Wat?

Reageer ook