fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Sianne heeft vijf (!) verstandskiezen

Normaal gesproken schrijf ik waargebeurde verhalen over mensen die ik niet of nauwelijks ken. Maar vandaag meldde zich een wel heel bekend ‘slachtoffer’ bij mij: mijn zusje Sianne. Dat ze een bijzonder mens is, hebben wij altijd al geweten. Maar dat ze een medisch wonder is, daar zijn we sinds vandaag ook achtergekomen. Sianne heeft namelijk vijf verstandskiezen.

“Dit heb ik nog nooit gezien!” roept de tandarts wanneer hij Sianne’s gebit bekijkt. Sianne ligt ietwat geschrokken in de stoel. Oh god, ik zal toch niet een recordaantal gaatjes hebben, denkt ze wanneer de tandarts met grote ogen boven haar gezicht hangt. Allerlei scenario’s gaan door haar hoofd. Sianne met een kunstgebit. Sianne met drie gouden tanden. Sianne helemaal zonder tanden… “Wat is er?! Wat heeft u nog nooit gezien?!” roept Sianne in paniek door het steriele, witte hok. Het antwoord dat volgt is grappig en bizar tegelijk: “Nou, je hebt vijf verstandskiezen”.

Sianne Blikslager - 5 verstandskiezen

Biologie is één van Sianne’s beste vakken op school, dus zij weet als geen ander: een mens hoort geen vijf verstandskiezen te hebben. Een normaal mens heeft er vier!  Logischerwijs vraagt ze meteen naar de gevolgen voor haar gebit. “Zoals ik het nu kan zien hoeft er niks aan te gebeuren. Je gebit ziet er hartstikke goed uit, maar laten we het in de gaten houden” antwoordt de tandarts haar.

Beduusd en gniffelend tegelijk verlaat Sianne het gebouw. Ze voelt zich een winnaar. Want ja, vijf verstandskiezen… Dat doet niemand je na.

Ben of ken jij iemand die ook vijf verstandskiezen heeft? Laat het ons dan weten! We zijn ontzettend benieuwd naar jullie ervaringen.

Lees ook: Patricia wil geen moeder worden

zwanger-kinderwens-niet-geen-kinderen-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

6 reacties

Rehaan -

Ik heb er 8 verklaart een hoop….

Harry Hab -

Het enige merkwaardige aan dit verhaal is dat de tandarts het nog nooit zou hebben gezien. Het is mogelijk – een hoofddocent aan de ACTA staat te boek als gezegd hebbend dat de helft van hun afstudeerders niet echt geschikt is om het beroep uit te oefenen – maar overtallige verstandskiezen zijn heel algemeen, liggen echter doorgaans diep begraven in het kaakbot.

Josine -

Bij mij zijn ook net 3 van de 5 verstandskiezen verwijderd, in maart mogen de andere 2. Ik vond het wel een gekke vraag of ik de kiezen zelf mee wilde hebben, maar nu heb ik spijt dat ik geen bewijsmateriaal meer heb, want niemand die het gelooft, dus een kettinkje was best een goed idee geweest 😅

Ramona -

Wij zijn er vandaag achter gekomen dat mijn zoon 7 verstandskiezen heeft. Ik wist niet wat ik hoorde.

Chantal V Muijen -

Zojuist ook bij de tandarts geweest. En ik heb er 6

Shanna -

Maar 5? Ik had wel 6 verstandskiezen! Inmiddels allemaal verwijderd. De laatste die getrokken was heb ik een ketting van laten maken. Zodat ik deze altijd bij me heb.

Reageer ook