fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Shakira’s man slikte bolletjes en werd gepakt op Schiphol

Haar man is bolletjesslikker. Shakira kan het nog steeds niet geloven. “Het is alsof ik in een slechte film ben beland. Mijn liefde. Vervoerde twee jaar lang drugs in zijn lijf. Zonder dat ik het merkte. Hoe dan? vraag ik me steeds weer af. Waarom zag ik niet waarmee hij bezig was?” Haar man Clarence zit momenteel een celstraf van zeven maanden uit.

Shakira (33) leerde Clarence (35) drie jaar geleden kennen in een nachtclub. Ze werden verliefd en al snel raakte ze zwanger. Jinicha werd op een mooie zomerdag geboren. Hun geluk was compleet. Clarence werkte hard in een sportschool. Zijn tijden waren onregelmatig en Shakira besloot haar baan als directiesecretaresse op te zeggen zodat ze voor hun dochter kon zorgen. “Ja, dat had financieel gevolgen. Ik verdiende goed en toen mijn inkomen weg viel, was dat wennen. Clarence houdt van mooie en dure kleding, we gingen regelmatig uit eten en feestten tot diep in de nacht in clubs. Dat kon nu niet meer. Niet alleen omdat we nu ouders waren geworden maar ook omdat we daar geen geld meer voor hadden.”

Illegaal pokeren

Wat Shakira niet wist, is dat Clarence een behoorlijk schuld had. Voordat hij haar leerde kennen, pokerde hij fanatiek. Deed mee aan illegale pokertoernooien. Maandelijks loste hij een bedrag af aan louche gasten die begonnen te drammen. Hem onder druk gingen zetten omdat ze sneller hun geld terug wilde. Als dat niet gebeurde zouden ze mij wat aandoen, hadden ze gedreigd. “Clarence voelde zich in het nauw gedreven. Hoe moest hij ooit die schuld afbetalen? Door te werken in de sportschool ging dat jaren duren.” Diezelfde gasten wisten wel een snelle oplossing: smokkelen van drugs.

Zeventig bolletjes

“Clarence werd zogenaamd op vakantie gestuurd naar Curaçao. Hij zei mij dat hij daar ging kijken naar toestellen voor in de sportschool. Zijn werkgever betaalde de trip. Ik geloofde hem.” Zijn trip werd betaald, maar niet door zijn werkgever. Op Curaçao slikte hij zeventig bolletjes coke van tien gram. Duizend euro kreeg hij voor honderd gram. De onversneden coke was verpakt in plastic met daarover heen een laag van latex. Hij slikte ze door met behulp van water. Hoe hij dat kon, is Shakira een raadsel. “Ik word straalmisselijk van het idee alleen al. Clarence vertelde me dat hij het verschrikkelijk vond. De eerste keer in het vliegtuig terug naar Nederland was een hel. Op aanraden van doorgewinterde bolletjesslikkers at en dronk hij wel wat tijdens zijn vlucht. Geen voedsel of vocht nemen is namelijk een kenmerk van bolletjesslikkers.” De eerste keer lukte en Clarence kon zevenduizend euro aan zijn schuldeiser af betalen. Het smaakte naar meer.

Bodyscan

Drie keer ging het goed, maar de vierde keer liep hij tegen de lamp. Hij voelde zich niet lekker in het vliegtuig. Zweette enorm en had het gevoel dat hij moest poepen. Dan verlieten de bolletjes zijn lijf en dat zou betekenen geen geld. Hij probeerde te slapen in de hoop dat het akelige gevoel zou verdwijnen. Op Schiphol werd hij eruit gepikt. Hij werd gefouilleerd, moest bukken en ze controleerden zijn koffers. Niets aan de hand. Maar de bodyscan was genadeloos. De zeventig bolletjes werden zichtbaar. “Clarence had mogen weigeren. Hij had dan een honderd procentcontrole moeten ondergaan. Als ze dan nog steeds vermoeden dat je hebt geslikt, ben je officieel verdachte. Je wordt vrijgelaten als je drie keer hebt gepoept zonder dat daarin drugs is aangetroffen.”

Leven zonder angst

Zeven maanden moet Clarence zitten. Hoewel Shakira het verschrikkelijk vindt wat haar man heeft gedaan, begrijpt ze het wel. “Hij wilde mij en Jinicha beschermen. Zijn gezin. Zijn alles. Door snel zijn schuld af te lossen, hoopte hij op een leven zonder leugens en angst. Hij gokte. En gokte mis.” C’est la vie, haalt ze haar schouders op. Ze kan niet wachten tot hij zijn straf heeft uitgezeten. “Dan gaan we verder waar we waren gebleven.”

Reageer ook