fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Samantha werd tegen haar wil vastgehouden in een psychiatrische inrichting

Op een koele oktoberavond in 2012 liep de Amerikaanse Samantha Trimble de lobby van Millwood Hospital in. Ze was op zoek naar iemand die gratis haar mentale gesteldheid wilde beoordelen, waar ze in het ziekenhuid mee akkoord gingen. Na wat standaard vragen, stelde ze Samantha de vraag of ze ooit suïcidale gedachten heeft gehad. “Ach, die heeft iedereen ooit gehad” antwoordde ze en gaf daarbij aan dat ze geen intentie had om zichzelf van het leven te beroven. Er werden zelfs grapjes gemaakt, Samantha grapte dat het in Texas (waar dit plaatsvond) het heel makkelijk is om een pistool te krijgen. Samantha vond de sfeer luchtig, maar had niet door dat de behandelaar opschreef dat ze van plan was om zelfmoord te plegen. 

Uitkleden en opsluiten

Na het gesprek lieten ze Samatha wat formulieren tekenen. Samantha dacht dat het standaard dokterspapieren waren en tekende ze zonder het goed te bekijken. Achteraf bleek dat ze door het tekenen van de papieren mocht worden opgenomen. Na het tekenen werd Samantha meegenomen naar waarvan zij dacht dat het haar eerste therapie-sessie zou zijn. Maar, toen ze zich moest uitkleden,  medicatie toegediend kreeg en de volgende ochtend in een gesloten inrichting wakker werd, snapte ze dat er iets niet goed zat.

Bekijk het interview met Samantha

Tegen BuzzFeed vertelde Samantha haar hele verhaal. Bekijk hier het interview wat ze met haar hielden. Wil je het verhaal liever lezen? Dat kan ook, dan verwijzen we je naar het oorspronkelijke artikel op BuzzFeed.

Opgenomen voor het geld

We vinden het bizar om te horen dat Samantha tegen haar wil werd opgenomen voor het geld. In een psychiatrische kliniek opgenomen worden is natuurlijk al erg heftig, maar als het ook nog eens onterecht en gedwongen is, wordt het allemaal nog schrijnender. We hopen dat Samantha dit kan verwerken en haar leven weer kan oppakken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook