fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Renske en Fabian starten binnenkort met IVF

Renske (29) en Fabian (33) proberen al bijna 3 jaar zwanger te worden. Inmiddels hebben ze 4 IUI-pogingen achter de rug en ze gaan binnenkort starten met IVF. Ze beleven deze spannende periode ieder op hun eigen manier.

Samen besluit je dat een kindje welkom is. En samen krijg je de teleurstelling te verwerken dat dit niet makkelijk lukt. Dat je samen het traject doormaakt, wil echter niet zeggen dat je hier altijd op dezelfde manier mee omgaat. Renske omschrijft het als volgt: “Het niet zwanger kunnen worden beheerst mijn hele leven. Ik voel me zo machteloos, verdrietig en gefrustreerd. Bij Fabian zie ik dat veel minder. Natuurlijk wil hij graag vader worden, maar hij gaat veel relaxter om met de behandelingen en de onzekerheid of het ooit zal lukken. Aan de ene kant ben ik daar wel eens jaloers op, ik zou willen dat ik er zo nuchter in stond. Aan de andere kant vind ik het soms vreselijk irritant dat ik voor mijn gevoel de enige ben die wakker ligt van onze kinderwens!”.

Fabian bekijkt het op zijn manier: “Natuurlijk begrijp ik hoe verdrietig Renske is en laat ik voorop stellen: dat ben ik ook. Ik wil ook niets liever dan dat Renske zwanger wordt. Maar ik heb gekozen voor Renske en met haar wil ik oud worden. Een kindje zou absoluut het mooiste zijn wat ons kan overkomen, maar ik wil ervoor waken dat het zwanger worden een obsessie wordt. We hebben altijd elkaar nog en daar wil ik ook nu, tijdens de behandelingen, op bouwen. Ik wil niet aan het eind van de rit terugkijken en denken: ons leven heeft stil gestaan de afgelopen jaren. Dus ja, ik heb zeker verdriet maar ik wil vertrouwen blijven houden in de toekomst en ook nu nog genieten, samen met Renske”.

Een onvervulde kinderwens raakt beide partners. De manier waarop zij hiermee – samen en alleen – omgaan, verschilt vaak wel, zoals je ook kunt lezen in het verhaal van Renske en Fabian.  Op de wbsite van Freya kan je  informatie over ongewenste kinderloosheid vinden.

De foto hierboven is gebruikt als illustratie en betreft niet de personen waarover het in dit artikel gaat.

Over Freya

Freya is de landelijke vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Zij ondersteunen mensen met een (nog) onvervulde kinderwens, ongeacht het stadium. Zij verstrekken informatie, organiseren bijeenkomsten en bieden verschillende vormen van live en online lotgenotencontact.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook