fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Monique gruwelt van het lichaam van haar man

Toen Monique (45) tien jaar geleden Glenn leerde kennen, viel ze als een blok voor hem. “Ik was met een vriendin mee naar een honkbalwedstrijd. In het team van haar vriend speelde Glenn ook.” In de kantine raakten ze in gesprek. Ze vond hem aantrekkelijk. Zijn donkere huid glansde en zijn ogen keken haar mysterieus aan.

Het duurde even voordat ze een relatie kregen. “Ik was single maar Glenn niet. Hij vertelde dat het al een tijdje niet lekker liep tussen hem en zijn toenmalige vriendin, maar hij vond het lastig er een punt achter te zetten. Hoewel het tegen mijn principes in is een man te delen, heb ik hem nooit gedwongen een keuze te maken tussen haar en mij.” Een tijdlang ontmoetten ze elkaar in het geheim. Hadden spannende afspraken op gestolen uurtjes van de dag. “Soms spraken we af in een hotel. Zo enerverend vond ik dat. Dat lees je alleen maar in boeken. Wij deden het. Gewoon even stomende seks, douchen en weer over tot de orde van de dag.”

Uiteindelijk verliet Glenn zijn vriendin en trok in bij Monique. Voor haar was dat wennen omdat ze al een tijd alleen woonde. Al snel vonden ze hun ritme samen. In plaats van spannende hoteldates vrijden ze de sterren van de hemel in hun eigen bed. Soms wel drie keer op een dag.

Onaantrekkelijk

Inmiddels zijn ze tien jaar samen en hebben ze nog maar sporadisch seks. “Ik durf het met niemand te bespreken,” vertelt Monique, “maar ik vind Glenn helemaal niet meer aantrekkelijk.” Van de sportieve, slanke honkballer is niet veel meer over. Hij veranderde van baan en kwam nu later thuis waardoor hij de honkbaltrainingen niet meer kon halen. Om toch te blijven bewegen, ging hij hardlopen. Daar kwam snel de klad in. Altijd had hij een excuus om niet te gaan. Dan regende het, dan was hij te moe, dan was hij niet lekker.

Gruwel

Ondertussen bleef hij wel flink eten. De kilo’s vlogen er aan. Monique keek met lede ogen toe. Probeerde er soms over te praten, legde dan de nadruk op zijn gezondheid. Glenn was er niet van onder de indruk. “Je hebt nu toch nog veel meer om van te houden,” grapte hij.

Monique gruwelt als ze het vertelt. Durft het amper hardop uit te spreken, maar ze walgt van zijn lichaam. Vooral zijn buik vindt ze onappetijtelijk. “Ik raak niet meer opgewonden van hem. Veins hoofdpijn en moeheid als hij toenadering zoekt.” Natuurlijk weet ze dat intimiteit in een relatie belangrijk is, maar ze moet er niet aan denken.

Ze voelt zich eenzaam en durft er niet met vriendinnen over te praten. “Ik ben pas 45 jaar, het kan toch niet zo zijn dat ik geen seks meer heb?” vraagt ze zich hardop af.

Door haar verhaal te vertellen, hoopt ze een taboe te doorbreken. “Ik schaam me er echt voor, maar weet niet hoe ik het kan oplossen. Glenn kan het veranderen, maar dat zit er voorlopig niet in.”

Wat vind jij?

Hoe denk jij dat Monique hier mee om zou kunnen gaan? Hebben jullie een tip voor haar? We zijn heel benieuwd naar jouw advies! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Josee -

Eerlijk zijn!!!! Ik kom uit een relatie waar mijn ex al minstens 2 jaar over twijfelde. Hij heeft niks gezegd. Ineens was het klaar voor hem en zonder dat ik wat kon doen om het te verbeteren is hij bij me weg gegaan. Als je echt van iemand houd geef je hem een kans is mijn mening. Doe je er samen alles aan en lukt het niet, is het prima. Maar eraan werken ben je aan elkaar verschuldigd.

Roos -

Ik vind dit allemaal erg vreemd mensen veranderen ook als je ouder word ,en ik vind niet dat hij voor haar hoeft te veranderen ! Als zij alleen op sportief valt zal ze eerlijk moeten zijn en zelf de knoop doorhakken bij mij is het in een relatie in voor en tegenspoed van dik naar dun of van dun naar dik door ziekte of wat dan ook !! En als iemand jou niet meer leuk of mooi vind jammer dan omdat je een buik krijgt dan zit de liefde in mijn ogen ???? niet erg diep .
Heb zelf een relatie waar ik mezelf kan zijn en hij ook en zo hoort het ! Ik zou mezelf op dit front never nooit veranderen voor de partner dan zoekt hij maar een ander je moet jezelf kunnen zijn als zij ouder word en in overgang zo meteen veranderd zij ook hoe zou zij dat vinden als hij zo met haar om zou gaan ????????‍♀️

Leandra -

eerlijk zijn….. het gaat je niet om zijn gezondheid. Dus zeg gewoon dat je hem niet meer aantrekkelijk vind.

Reageer ook