Waargebeurd: ‘Ik ben gepakt met een vals diploma’

Janna en haar vriend Joris wonen samen in een mooie villa in Blaricum. Joris is partner bij een grote multinational en Janna heeft haar eigen schoonmaakbedrijf, waar ze allebei heel blij mee zijn. Zo blij zijn ze niet altijd geweest, het stel heeft namelijk een hele nare tijd achter de rug. In 2007 heeft Janna op de zwarte markt een vervalst HAVO-diploma gekocht, waar ze uiteindelijk mee gepakt werd. We spraken Janna bij haar thuis, waar ze alles vertelt over het valse diploma, de dreigende gevangenistijd en hoe ze er weer bovenop is gekomen.

“Joris en ik leerden elkaar kennen op een netwerk-borrel in Amsterdam. Hij was toen werkzaam in een junior-functie bij het bedrijf waar hij nu nog steeds werkt. Ik was op de borrel aan het werk als Champagne-meisje, waarbij ik in een kort jurkje Champagne aan de gasten schonk. Ik vond het een ongelofelijk gênant baantje, maar ik moest toch mijn geld verdienen.”

“Joris leek mijn werk minder erg te vinden. Terwijl ik een glas Champagne voor hem inschonk raakten we aan de praat. Voor mijn gevoel hebben we wel anderhalf uur staan kletsen over zijn werk, mijn gênante Champagne-baantje en alles wat er op de borrel voorbij kwam. Hij had alleen nog maar oog voor mij en liet zijn collega’s links liggen. Jammer genoeg voelde ik na een lange tijd kletsen (en weinig Champagne schenken) dat mijn baas me op mijn schouder tikte en zei: ‘Janna, loop je even mee?’”

“Mijn baas was flink pissig over het feit dat ik alleen maar met Joris stond te kletsen. De klant die ons had ingehuurd had geklaagd en gevraagd of ik wilde vertrekken. Mijn baas kon niet anders dan mij voor de rest van de avond naar huis te sturen en een ander meisje in mijn functie neer zetten. Ik schaamde me nu nog dieper dan ik deed in het Champagne-outfitje. Joris gedag zeggen durfde ik al helemaal niet meer!”

“Ik verliet zonder afscheid te nemen het gebouw. Maar,  zodra ik om de hoek de bus in wilde stappen hoorde ik iemand mijn naam roepen. ‘Janna! Wat denk jij dat je aan het doen bent?’ riep Joris met hijgende stem terwijl hij mijn kant op komt rennen. ‘Nou, ik ben zojuist een soort van ontslagen, denk ik…’ vertel ik hem met een dikke bloos op mijn gezicht. ‘Ah Janna toch, dat is toch niet mijn schuld?’ vraagt Joris. ‘Nee hoor, het maakt niet uit. Ik vond het werk toch verschrikkelijk’ leg ik Joris uit. Die avond zijn Joris en ik samen naar zijn appartement vertrokken.”

“Na die avond ben ik nooit meer bij hem weggegaan. Joris was een harde werker, mijn rots in de branding en de meest ambitieuze vent die ik ooit had ontmoet. Hij werkte keihard en groeide snel door in het bedrijf. Na een jaar of vijf in Amsterdam gewoond te hebben, zijn we samen naar Blaricum verhuisd, het huis waar we nu nog steeds wonen. Ik hoefde van Joris niet te werken. We hadden genoeg geld, dus Joris had mij veel liever gewoon thuis.”

“Maar ‘gewoon thuis’ gaat na een paar jaar wel flink vervelen. Ik vertelde tegen Joris dat het me leuk leek om een part-time baantje te zoeken. Niet voor het geld, maar gewoon zodat ik ook mezelf bleef ontwikkelen. De lieve man die Joris is steunde mij natuurlijk volkomen en ging met mij samen op zoek. Wat Joris alleen niet wist, is dat ik mijn middelbare school nooit heb afgemaakt…”

“Het klinkt misschien raar, maar het is gewoon nooit ter sprake gekomen. Ik was op de middelbare school nogal een ‘portret’ zoals mijn moeder vaak zei. Het opletten in de klas was niet aan mij besteed, en ik ben zodra ik 18 werd meteen gestopt met school om te gaan werken. Ook dit pakte niet helemaal lekker uit, maar doordat ik Joris leerde kennen was het eigenlijk geen probleem.”

“Het probleem diende zich aan nu ik opzoek was naar een baantje als secretaresse. Alle werkgevers zochten iemand met een HAVO- of MBO diploma, en die had ik nou allebei net niet. Het domme was dat ik toen niet gewoon eerlijk was tegen Joris. Hij ging ervanuit dat ik dat HAVO diploma wel had en dat ik dus makkelijk werk zou kunnen vinden.”

“Het geheim bleef maar door mijn achterhoofd spoken. Hoe kon ik in godsnaam een diploma tevoorschijn toveren? Op een avond zag ik op TV een programma over diploma’s kopen in het buitenland. Hoewel ik mezelf niet naar India zag vliegen om daar een illegaal-diploma te kopen, vond ik het niet zo’n gek idee om te kijken of dit in Nederland misschien ook mogelijk was. En of het mogelijk was! Diezelfde avond ben ik via internet in contact gekomen met een diploma-vervalser.”

“Het was allemaal super simpel. Ik gaf mijn gegevens door, hij maakte het diploma, een week later spraken we af, ik gaf hem € 300 en ik kreeg het diploma. Piece of cake. Ik ging aan de slag als secretaresse en heb het nooit tegen iemand verteld. Maar, al na een jaar kwam ik voor een groot probleem te staan. Ik hoorde op het nieuws dat er een Rotterdams echtpaar was opgepakt voor het verkopen van valse diploma’s. Ik wist het niet meer zeker, maar er stond me vaag bij dat de man die het diploma kwam brengen iets zei over Rotterdam.”

“Die avond heb ik geen oog dichtgedaan. Achteraf bleken mijn zorgen terecht. Toen ik op een ochtend richting werk wilde gaan, stonden er twee agenten voor de deur. Ik werd aangehouden op verdenking van fraude. De politie heeft in het huis van de vervalsers informatie gevonden over hun klanten, mijn gegevens stonden daar dus ook bij.”

“De maanden die daarop volgden waren een emotionele achtbaan. Joris is achter mijn bedrog gekomen en is maandenlang boos geweest. Ondanks zijn woede bleef Joris aan mijn zijde en stond me bij in het proces. Ik heb (op het voorarrest na) niet in de gevangenis hoeven zitten. Uiteindelijk kwam ik ervan af met een fikse boete en werd ik ontslagen door mijn toenmalige werkgever. Ook verloor ik mijn recht op een uitkering.”

“Nu, 7 jaar later, heb ik mijn leven weer op de rit. Joris en ik zijn samen in therapie gegaan, waar we onder begeleiding over mijn leugens konden praten. Ik ben 3 jaar geleden mijn eigen schoonmaakbedrijf begonnen, wat inmiddels erg goed loopt. Ik ben achteraf blij dat alles is uitgekomen en ik nu écht mezelf kan zijn.”

In verband met de privacy van de betrokkenen hebben we de namen veranderd.
Heb jij zelf ook een heftig verhaal wat je (anoniem) met de wereld wil delen? Mail dan naar mara@damespraatjes.nl

 

 


61 reacties

Mrt -

Gisterochtend diploma ontvangen van diploma2019@protonmail.com

Miko -

Als je mij honderd euro betaald stop ik met jou zomaar zwart te maken mail me op mijn oplichtersmail oké diploma2019? Als je dit lees iig..

Yolanthe -

Bedankt voor alle tips jongens en meiden. Ik kan bevestigen dat diploma2019@protonmail.com echt levert tevens kwaliteit aflevert. Succes! 😉

miko is een oplichter -

helaas is miko echt n oplichter jammer dat k geen screenshots kan toevoegen want hij zeht het leterlijk op de mail. naja 500 eur9 kwijt aan miko gelukkig heeft diploma2019@protonmail.com mij wel geleverd

Miko -

Begrijp dat je geen potentiele klanten kwijt wilt. Valt op dat je steeds dezelfde spellingsfouten maakt ook onder andere namen. Ik lever zelf helemaal niks dus post mijn zogenaamde mail maar. Maar ik weet en gelukkig meerdere mensen dat diploma2019@protonmail niks levert wel geld incasseert!! Mensen wees dus alert en betaal nooit vooraf!

Martijn -

diplomawinkel2019.com <3

Miko oplichter -

Ik heb onderzoek gedaan en ben erachter gekomen dat Miko dus lid is van de oplichtersbende. Vreemd dat ik twee dagen terug mijn diploma van diploma2019 protonmail com heb ontvangen en jij geen reactie krijgt. Ik haat zulke oplichters als jij bijna de mist in gegaan door jou

Walt -

netjes mijn dip en registrstie ontvangen van diplomawinkel2019.com bedankt

Miko -

Beste tom en walt ik heb dezelfde site en mailadres gebruikt maar ik heb niets ontvangen nog geen reactie meer wel betaald..?? Of diploma2019 plaats hier zelf onder pseudoniem deze reacties…

Miko -

Geen reacties? Wie heeft er echt een diploma ontvangen? Protonmail of diploma 2018 en 2019 we weten nu dat jullie oplichters zijn. Verspreid de info mensen en website zal ik verzoeken uit de lucht laten halen. Mensen pas dus op trap er niet in!!

Tom -

Ik had de reacties nog niet gelezen maar was na bestellen best bang geworden door de reactie van miko gelukkig gewoon myn diplom ontfangen na dat ik was opgelicht door een andere partij zeker miko

thanks diplomawinkel2019.com

Tom -

Ook een diploma gekocht bij http://www.diplomawinkel2019.com en goede kwaliteit gekregen

PB -

Heb je diploma ontvangen? Via diploma2019@protonmail.com? Heb je betaald via bitonic. Ik wacht nog op antwoord.

Miko -

Diploma 2019 protonmail niet bestellen. Dit zijn oplichters ze vermelden slim op hun website dat je oplichters moet doorgeven. Maar ze laten je betalen via bitcoin en dan hoor je niets meer. Onderstaande reacties waarschijnlijk door hun zelf geplaatst.

Jannette -

Bedoel je diplomawinkel2019.com want zij hebben mij afgelopen week gehlpn

Jos -

Ook ik heb het ontvangen van hen thanks guys

Godskind -

Godzijdank diploma ontvangen van diplomashop @ protonmail .com heb het uiteindelijk toch gedurft door alle goede recensies en gelukkig maar

Yvet -

Diplomakopen bestond helaas niet meer. Ik heb vanochtend een diploma ontvangen van diplomashop@protonmail.com

Marga -

Goed om te horen. Na opgelicht te zijn door diplomanederland ook zaken gedaan met diplomashop@protonmail.com gelukig leveren zij wel

Elstar Appel -

Ook ik heb gelukkig mijn diploma ontvangen van http://www.diplomakopen-2018.nl super happy thanks!

Lotte Kremers -

Na twee keer opgelicht te zijn heb ik eindelijk een diploma kunnen ontvangen. Ik had hem gekocht via http://www.diplomakopen-2018.nl en ontving het dit keer wel binnen 2 dagen!!!

Danya -

Hoi Lotte,

Mijn vraag is of de website waar jij je diploma hebt gekocht echt is? Want ik heb nu via een website gedaan en na de betaling hoor ik nu niks meer. Dus wil niet voor tweede keer opgelicht worden.

Jamel -

Hey wie weet waar ik kan diploma kopen niveau 2

Diploma_nu -

Diploma Nodig?

Binnen 3 dagen geleverd!!!

Niet te onderscheiden van de echte,

Mail naar diploma_nu@hotmail.com voor meer informatie.

Diploma_nu -

Diploma Nodig?

Binnen 3 dagen geleverd!!!

Mail naar diploma_nu@hotmail.com voor meer informatie.

Diploma_nu -

Mail naar diploma_nu@hotmail.com voor meer informatie

Diploma_nu -

Beste Nederland,

Wij leveren diploma’s die niet van de echt te onderscheiden zijn.
MBO, HBO, VWO, HAVO en allerlei andere soorten diploma’s.
Pas betalen als je akkoord gaat met het diploma.
U krijgt het diploma eerst te zien.
U betaalt pas als u akkoord gaat met het diploma .

Mail naar diploma_nu@hotmail.com voor meer informatie.

Diploma_nu -

Beste Nederland,

Wij leveren diploma’s die niet van de echt te onderscheiden zijn.
MBO, HBO, VWO, HAVO en allerlei andere soorten diploma’s.
Pas betalen als je akkoord gaat met het diploma.
U krijgt het diploma eerst te zien.
U betaalt pas als u akkoord gaat met het diploma .

Mail naar diploma_nu@hotmail.com voor meer informatie

Diploma_nu -

Beste Nederland,

Wij leveren diploma’s die niet van de echt te onderscheiden zijn.
MBO, HBO, VWO, HAVO en allerlei andere soorten diploma’s.
Pas betalen als je akkoord gaat met het diploma.
U krijgt het diploma eerst te zien.
U betaalt pas als u akkoord gaat met het diploma .

Mail naar diploma_nu@hotmail.com voor meer informatie

Jan -

Diploma kopen!?
Diplomavandaag@hotmail.com

Eerlijk en betrouwbaar!

Rick -

Waar kan ik een havo of vwo diploma kopen ?

Mieke -

Ik wil graag een diploma kopen mbo niveau 4
Hoe gaat het in zijn werk?

Mieke -

Waar heb je het diploma besteld en wat is je ervaring

ilham -

Ik wil graag een MBO diploma kopen. Zou je me kunnen helpen?

Volkan -

De verhaal klopt want dat fout heb ik ook gedaan ik ben ook met een boete van 500 afgekomen naa 2 jaar kwamenze achter dat het nep was dus als je van plan bent doe het niet A.U.B. je krijgt er veel spijd van heel veel spijt

ProfessorX -

Wil graag diplomatje bestellen mail me ik hoor het wel gr. Xavier

rico -

hoi ben geinterseert heb je meer informatie kwa prijzen enz mijn mail michaeldeloid@hotmail.com

sam -

graag mer info over een diploma heb het met spoed nodig

Lacrim -

Hey
Wie weet waar je een mbo diploma niveau 2 kan kopen?
Bedankt bij voorbaat.

ron -

lacrim…wat is je email…krijg je antwoord.

rico -

hoi ron ik ben geinterseert stuur eens meer info

groeten

Aad -

Ik wil een niveau 2 diploma mbo hebben met spoed wordt extra voor betaald vandaag nog….

theo -

Kun je mij info en prijs sturen voor een MBO diploma ??

Roy -

Jij had meer info omtrent diploma’s?

CC -

hoi ik ben opzoek naar een diploma. mbo niveau 4 maar het moet geregristreerd worden.

Ryan -

Hey ik ben met spoed op zoek naar diploma kan je me aub helpen?? Groetjes

zomaar -

Te koop aangeboden
Boek: Diploma kopen
Stukje van inhoud:
Diploma nodig voor een sollicitatiegesprek of om u te verantwoorden tegenover je familie? Wij leveren u de juiste informatie. Een diploma (MBO,HBO,VWO,HAVO en allerlei andere soorten diploma’s) zijn over het algemeen zeer redelijk geprijsd.

snel bestellen is snel leveren.
Niet tevreden? Dan betaalt u niets. Voor meer informatie, mail naar diplomavandaag@hotmail.com

Jan -

Ohhh, inderdaad. Ze gebruikte hem. Ja, dan is het keihard fraude. Maar als ze hem gewoon had gekocht omdat ze het mooi vond, en niet voor criminele doeleinden, had ze wellicht een andere situatie.

jan -

Dit kan helemaal niet. Een diploma kopen mag in alle gevallen.
Het is absoluut geen strafbaar feit. Alleen het misbruiken ervan is strafbaar volgens de wet.
Dus als je je diploma boven je bed wilt hangen is er niets aan de hand. Als je je werkgever ermee oplicht, dan heb je een probleem. Maar dat kon de politie helemaal niet weten! Dus wat een onzin dit!

mara -

Beste Jan,

Bedankt voor je reactie. Helaas voor deze mevrouw is dit echt zo gegaan. Zij heeft het diploma daadwerkelijk gebruikt en is ontslagen door haar werkgever omdat hij hier via-via achter is gekomen. Het recht op haar uitkering is ze hierdoor verloren.

Het is geen onzin. Was het maar zo’n feest.

Groet,
Mara van Damespraatjes

Realistisch -

Fake verhaal… klopt allemaal voor geen meter… verhaal is duidelijk in elkaar gezet.

Mariska -

Ik vind dit echt niet kunnen. Wel dapper van Janna dat ze haar verhaal aan Damespraatjes heeft verteld en dat ze spijt heeft.

Francis -

Jeetje het zal je maar gebeuren……….

sivie -

Kan iemand die al ergens een diploma heeft gekocht en het is gelukt contact met mij opnemen? Ik ben namelijk eerst opgelicht door diploma kopen.nl eerst betaald en nooit meer wat gehoord. Stuur mij een whatsapp 0686154907

zomaar -

Voor meer informatie, mail naar diplomavandaag@hotmail.com

Reageer ook