fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Gaby wil dat haar vriend minder gaat werken als de baby er is

Wat maakt het uit hoeveel iemand verdient? Veel weet Gaby (35) inmiddels. Toen ze Marcel leerde kennen, nu drie jaar geleden, stuitte dat op behoorlijk wat onbegrip in haar omgeving. Hij is namelijk stukadoor en Gaby manager bij een groot bedrijf. “Mijn vrienden waren met stomheid geslagen toen ik Marcel voorstelde. Begrepen niet waarom ik iemand had met een ander opleidingsniveau.” Inmiddels begint ze zelf ook te twijfelen. Zeker nu ze aan kinderen denken.

Marcel is een leuke kerel. Net veertig geworden, doet graag een biertje in de kroeg, is joviaal en denkt simpel. “Ik ben zakelijker en minder uitbundig dan hij. Soms ga ik mee de kroeg in en zorgt hij ervoor dat ik me op mijn gemak voel. Zijn vrienden zijn veelal werklui, hartstikke aardig, maar een gesprek op niveau voeren zit er niet bij.” Dat Gaby een beter inkomen heeft dan haar lover, is nooit een probleem geweest. In tegendeel; zij lost het grootste gedeelte van de hypotheek af. “Wat ik een prettig idee vind. Bovendien is Mars heel handig en zorgt ervoor dat het huis op orde blijft.’ Geen vuiltje aan de lucht dus. “Nou, wel. Ik dacht altijd dat ik geen kinderwens had, maar nu ik 35 ben geworden, begint mijn biologische klok harder te tikken. Het heeft Marcel nooit uitgemaakt; hij vindt het prima om samen te blijven, maar een kindje van ons tweeën is ook welkom.” Gaby is gestopt met de pil.

Geschikte man
Maar de onzekerheid slaat toe. Ze had bedacht dat Marcel minder gaat werken zodat hij twee dagen op de kleine kan passen. Hij ziet dat niet zitten. Niemand van zijn vrienden is minder gaan werken toen er kinderen kwamen en hij is bang dat hij vierkant wordt uitgelachen door zijn maten. “Ik denk er niet over om parttime te gaan werken. Ik roei het meeste geld binnen, heb jarenlang gestudeerd en dat wil ik niet op een laag pitje zetten omdat ik moeder word. Als ik er te lang uit ben, dan mis ik de aansluiting en krijg ik nooit meer de functie die ik nu heb. Ik twijfel nu enorm. Is Marcel wel de geschikte vader voor mijn kind? Maar ja, als ik hem nu verlaat duurt het nog langer voordat ik moeder word. Want waar haal ik zo snel een geschikte man vandaan? Ik ben al 35 en de leuke kerels zijn getrouwd of zijn overgebleven. En dat zijn ze niet voor niets.”

Datingsite
Ze heeft al stiekem gekeken op een datingsite. “Ik voelde me gelijk ontzettend schuldig en weet nu helemaal niet meer wat ik moet doen. Er zat best een aantal leuke mannen tussen waarmee ik zou willen afspreken. Maar als ik Marcel dan op de bank zie zitten dan krimpt mijn maag ineen. Het is gewoon een goeie gast.”

Down daten
Met haar vriendinnen hoeft Gaby dit niet te bespreken; zij vinden Marcel eigenlijk niks. “Ze zeggen het niet met zoveel woorden omdat ze me niet willen kwetsen, maar ik ken ze goed genoeg om dat te weten. Ik vrees dat ze uiteindelijk gelijk gaan krijgen en dat down daten inderdaad niet zo’n goed plan was….”

Wat zou jij Gaby adviseren? Doorgaan met een leuke en doodgoeie man of op zoek naar een kerel van haar eigen opleidingsniveau? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. We zijn benieuwd!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook