fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Francis haar man is verslaafd aan seks

Francis (42) was gescheiden en was er klaar mee: ze wilde nooit meer een man. “Dat kan je je nou wel voornemen, maar ja, als opeens de prins op het witte paard voor je staat, spring je toch weer achterop,” zucht ze.

Toen ze Max voor de eerste keer zag, verdronk ze in zijn donkere ogen. “Ik was reddeloos verloren. Deze man moest ik hebben.” Ze was niet de enige; de dames lagen aan zijn voeten. Zeer vereerd was Francis dat hij haar uitkoos. Max was charmant. Verraste haar met etentjes, nam regelmatig een cadeautje voor haar mee. “Chocolaatjes, prachtige lingerie. Hij koos het zorgvuldig voor me uit en gaf me het gevoel een prinses te zijn. Zijn prinses.”

Wil je met me trouwen?
Na twee maanden trekt Max bij haar in. Ze richten een kamer als kantoor in waar Max kan werken. “Omdat hij zelfstandig ondernemer is, deelde hij zelf zijn werktijden in. Heerlijk vond ik dat. Op mijn vrije dagen ontbeten we uitgebreid samen en doken daarna in bed voor een lange vrijpartij. Vervolgens sprong Max onder de douche en ging naar zijn eerste klant van die dag.” Francis was in de wolken met deze man. Soms vroeg ze zich af waaraan ze dit had verdiend. De avond dat hij op zijn knieën voor haar ging en haar ten huwelijk vroeg, staat op haar netvlies gebrand. “We dineerden in een prachtig restaurant toen hij opeens opstond, een ring uit zijn zak pakte en mij vroeg. Ik kon mijn geluk niet op.” Haar vriendinnen en familie waren ook dol op Max. “Mijn ex was een stugge man, zei weinig en Max was het tegenovergestelde. Charmant, aardig en geïnteresseerd.”

Schatje, wanneer zie ik je weer?
Maar Max was niet alleen geïnteresseerd in Francis. In de periode dat hij met haar was, had hij seks met talloze andere vrouwen. Francis ontdekte het toen hij zijn laptop had aan laten staan en zij een mailtje zag oppoppen. “Ene Marja mailde: “Hee schatje, wanneer zie ik je weer? Ik kan niet wachten om je lekkere lijf in mijn armen te houden. Ik brand van verlangen.” Mijn wereld hield op met draaien. Toen ik Max ermee confronteerde, ontkende hij. Zei dat hij geen Marja kende.”

Verslaafd aan seks
Hoewel Francis hem graag wil geloven, vertrouwt ze het niet. Intuïtief voelt ze dat het niet goed zit. Als Max slaapt, zoekt ze in zijn laptop naar bewijs. “Wat ik aantrof was afschuwelijk. Ik las mailtjes van talloze vrouwen, zag foto’s die ik nooit had mogen zien. Hoe kon dat nou? Max was toch dol op mij?” Ze praat met hem en geeft aan dat ze wil scheiden. “Hij huilde hartverscheurend. Hij wilde mij niet kwijt, maar moest met andere vrouwen het bed delen. Hij kon niet anders.” Francis speurt het internet af en ontdekt dat haar man seksverslaafd is. Ze krijgt hem zo ver dat hij hulp gaat zoeken en zijn verslaving erkent. “Hij werd een aantal weken opgenomen en ik mocht geen contact met hem hebben. Ik werd heen en weer geslingerd tussen schaamte, angst en verdriet terwijl hard aan zichzelf werkte. Onze huwelijk is gestrand. Ik kon niet leven met een man die zoveel vrouwen beminde. Nog steeds gruwel ik van het idee als ik me voorstel hoe hij met andere vrouwen vrijde. En daarna thuis kwam om met mij naar bed te gaan.”

Francis had geen idee wat een seksverslaving inhield. Inmiddels weet ze het een ziekte is. “De moed om hem er doorheen te slepen, heb ik niet. Dat klinkt misschien egoïstisch maar ik voel aan alles dat ik niet verder wil met Max omdat ik hem nooit meer vertrouw. Dat is hard. Dat is verdrietig. Maar ook de realiteit.”

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan het aangrijpende boek Wek mijn zachtheid weer, geschreven door Wilma Hartogsveld, uitgegeven door uitgeverij Kok.

Koop bij bol.com

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook