fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: De kinderen van Anoek hadden geen contact meer met elkaar. Hoe gaat het nu?

Vorige zomer kregen we er op Damespraatjes een nieuwe rubriek bij: Waargebeurd. In Waargebeurd vertellen lezeressen van Damespraatjes hun heftige, waargebeurde verhalen. Het starten en schrijven van deze rubriek is niet niks, zo is in de afgelopen maanden wel gebleken. Sommige interviews bleken zelfs zo heftig dat er uiteindelijk besloten is de verhalen (nu nog) niet te publiceren. 

Een groot deel van de verhalen heeft de website inmiddels wel bereikt. Zo ook het verhaal van Anoek, wiens kinderen al jaren geen contact meer met elkaar hebben. Mara belde vorige week met Anoek om te kijken hoe het nu gaat.

Heb jij het verhaal van Anoek nog niet gelezen? Lees het dan hier!

Hoe gaat het nu met je?

Het gaat momenteel wel goed. Hoewel er wel een aantal nare dingen zijn gebeurd de afgelopen tijd. Een maand na het verschijnen van ons interview is mijn moeder overleden. Hier heb ik het heel moeilijk mee gehad. Wel heeft het een aantal andere dingen in gang gezet, wat dan wel weer fijn is!

Wat voor dingen zijn dit?

Mijn kinderen hebben weer contact met elkaar! Toen mijn moeder op haar sterfbed lag, gaf ze aan dat ze niets liever wilde dan dat de kleinkinderen het contact weer zouden oppakken. Uiteindelijk hebben we toen met z’n drieën (Elize, Rens en ik) een hele lange wandeling gemaakt om alles uit te praten.

Ging dat makkelijk?

Eigenlijk wel ja! Zowel Rens als Elize wilde het contact graag herstellen, maar durfden het gewoon niet. Na een tijdje was het zo normaal dat ze elkaar niet meer zagen of spraken, dat het alleen maar lastiger werd om het goed te maken. Dat oma ze dwong om erover te praten was voor allebei een verlichting.

Wat fijn om te horen! Wat is de rol van Mikel, je ex-man, nu in jullie leven?

Geen van ons spreekt hem nog veel. Voor mijzelf vind ik dit niet zo erg, maar voor de kinderen wel. Er is geen ruzie, maar we merken wel dat hij sinds alles wat er gebeurd is veel verder van ons afstaat. Gelukkig is het contact met mijn kinderen nu echt goed. Dat is voor mij het belangrijkste!

LEES HIER MEER WAARGEBEURDE VERHALEN OP DAMESPRAATJES

In verband met de privacy van de betrokkenen hebben we de namen veranderd. De foto hierboven is ter illustratie.
Heb jij zelf ook een heftig verhaal wat je (anoniem) met de wereld wil delen? Mail dan naar[email protected]

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook