fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Cynthia’s baby werd geboren met een heroïne verslaving

In Nederland komt het gelukkig niet zo vaak voor, maar in de Verenigde Staten hoor je het heel erg vaak: drugsverslaafden die drugs gebruiken tijdens de zwangerschap. Ze blijven ondanks dat ze in verwachting zijn gewoon doorgaan met het gebruik van heroïne, cocaïne, methadon, crystal meth en/of andere drugs. Drugsgebruik is altijd slecht, maar als je zwanger bent moet je het al helemaal niet gebruiken. Baby’s die tijdens de zwangerschap worden blootgesteld aan drugs raken in de buik verslaafd en moeten afkicken zodra ze worden geboren. En dat is vreselijk om te zien!

Niet alleen het afkicken na geboorte is heel erg zielig, ook gedurende de rest van hun leven lopen veel kinderen tegen problemen aan. Wanneer een moeder tijdens de zwangerschap drugs gebruikt, is het risico op afwijkingen enorm. Denk aan gedragsstoornissen op latere leeftijd, hyperactiviteit, concentratiestoornissen en/of een achterstand in de geestelijke en motorische ontwikkeling. Ook is er de kans op fysieke afwijkingen aan de nieren, urinewegen, hart, longen, ledematen, geslachtsorganen, maag-darmkanaal en het gezicht.

Toen de aan heroïne verslaafde Cynthia zwanger bleek te zijn, nam ze het besluit door te gaan met drugsgebruiken. Na de geboorte werd haar zoon Keegan direct bij haar weggehaald en geadopteerd door Jenny. Bekijk het verhaal van Keegan, Jenny en Cynthia in deze video:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook