fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Charona wil naar een relatietherapeut maar haar man weigert mee te gaan

Twintig jaar zijn Charona en Alexander een stel, maar als ze zo doorgaan als nu, halen ze de eenentwintig jaar samen niet, vermoedt Charona. “We leven volkomen langs elkaar heen, zien elkaar niet meer staan. Ik word daarvan verdrietig.”

Twee jaar geleden begon het te kriebelen bij Charona. Ze werd verliefd op een collega. “Een ontzettend charmante kerel. Vanaf het moment dat we elkaar een hand gaven, hadden we een klik.” In de pauze maakt ze regelmatig een wandelingetje met hem. Ze raken bevriend en vertellen elkaar bijna alles. “Zo vertelde hij dat hij gelukkig is met zijn vrouw en kinderen en dat hij blij is dat hij nu een leuke baan heeft. Bij zijn vorige werkgever was de druk zo hoog, dat hij er overspannen van raakte.” Al snel merkt Charona dat ze meer voor hem voelt. Ze onderdrukt het en heeft het er niet over. “Ineens stond ik ’s ochtends uren voor mijn kledingkast. Trok mijn luxe lingeriesetje weer aan. Was tijden geleden dat ik die droeg, Alexander had totaal geen belangstelling meer voor mij.”

Verliefd
Ze straalt en voelt zich weer gezien. “Maar mijn geweten begon te knagen. Mijn collega was niet verliefd op mij. Hij omarmde zijn gezin, was gelukkig met zijn vrouw en kids. Wij waren wel meer dan goede collega’s en deelden op den duur alles met elkaar maar van liefde van zijn kant was geen sprake.” Charona wilde ook weer gelukkig en blij met haar man zijn maar wist de sleur niet te doorbreken.

Naar Parijs? Waarom?
Toen ze Alexander verraste met een weekendje Parijs had hij haar verbaasd aangekeken. Wat hadden zij nou in de Franse hoofdstad te zoeken? “De tranen sprongen in mijn ogen. Uiteindelijk ben ik met een vriendin gegaan. Ik voelde me zo machteloos.” Haar man verlaten vond ze lastig. Vond dat iedereen tegenwoordig maar veel te snel uit elkaar ging als het even tegenzat. “Ik wilde erover praten, uitzoeken hoe we elkaar weer kunnen vinden, maar Alexander had daar geen zin in. Vond dat ik niet zo moest zeuren en dat er niets aan de hand was. Dat het niet altijd hosanna in een relatie kan zijn. Nee, daarin had hij gelijk, maar om nou als broer en zus door het leven te gaan vond ik ver gaan. Ik had behoefte aan intimiteit. Aan de grapjes die we samen hadden.”

Relatietherapeut
Charona praat over haar relatieproblemen met vriendinnen die haar aanraadden een afspraak te maken met een relatietherapeut. Dat doet ze. “Bij het kennismakingsgesprek werd al snel duidelijk dat de therapie alleen kans van slagen had als Alexander ook bereid was om zich in te zetten en deel te nemen aan de sessies.” Ze stelt het haar man voor die woedend reageerde. Hoe ze het in haar hoofd haalde om achter zijn rug ‘haar’ probleem aan een wildvreemde voor te leggen? “Hij vond het duidelijk mijn probleem. Hij had nergens last van. Woest was hij en een week lang negeerde hij me. Zei alleen het hoognodige.”

De therapeut belde ze af. Toch hoopt ze dat Alexander erover nadenkt en er op terugkomt. “Het zou onze relatie kunnen redden. Ik geef het een jaar maar als er dan nog steeds niets is veranderd, vertrek ik. Ik ben te jong om niet meer te worden begeerd.”

Herken je je in het verhaal van Charona? Wat heb jij gedaan om je relatie nieuw leven in te blazen? Wat raad je haar aan? Praat mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook