fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waargebeurd: Belinda (45) heeft een hekel aan de kinderen van haar vriend

Als je op latere leeftijd de liefde van je leven ontmoet, is de kans groot dat hij kinderen uit een eerdere relatie heeft. Belinda (45) weet er alles van. “Kas heeft twee zonen van negen en elf jaar. Zij doen er alles aan om hun vader en mij uit elkaar te drijven. Soms denk ik: ik stop ermee, ik kan niet tegen die twee aan blijven boksen. Ik word er doodmoe van.”

Belinda en Kas leerden elkaar kennen via een datingsite. “Ik had een lange relatie gehad en die werd plotseling door mijn ex beëindigd. Ik was maanden van slag, ik had de breuk totaal niet aan zien komen, dacht dat wij een perfecte relatie hadden. Natuurlijk hadden we wel eens onenigheid, maar ruzies duurden nooit lang. We fantaseerden over kinderen en toen we een groter huis hadden gevonden en er klaar voor waren, bleek dat ik onvruchtbaar ben. Dat was een klap in ons gezicht. Aan die conclusie waren talloze, vaak pijnlijke en ongemakkelijke onderzoeken, aan voorafgegaan. We verdiepten ons in adoptie, maar zagen daar uiteindelijk van af en besloten: we gaan het zonder kinderen ook leuk maken.”

Ik houd niet meer van je
Neefje, nichtjes en kinderen van vrienden genoeg die ze af en toe een mochten ‘lenen’. “We deden alleen maar leuke dingen met ze en aan het eind van de dag als ze moe en dreinerig werden, leverden we ze weer thuis af,” lacht Belinda. Alles leek goed te gaan, tot haar ex op een avond uit het niets vertelde: “Er is een ander, ik houd niet meer van jou.”

Gelijk een klik
Na anderhalf jaar spreekt Belinda langzaam weer af met mannen. Via een datingsite ontmoet ze Kas. “Wij hadden gelijk een klik. Na onze eerste date belden we dagelijks met elkaar en stuurden elkaar appjes.” Al vrij snel trok Belinda bij Kas in. Hij bij de eerste ontmoeting gelijk gezegd dat hij twee jongens heeft die doordeweeks bij hun moeder wonen en in het weekend bij hem. “Het heeft lang geduurd voordat ik kennis met ze maakte. Ik wilde rustig aan doen en eerst zeker zijn van de relatie die ik met hun vader had. Toen het zover was, gierden de zenuwen door mijn keel. Ik wilde zo graag dat ze me leuk zouden vinden.”

Ze noemden me ‘hoer’
Aanvankelijk was dat ook zo. Maar na een paar weken sloeg de stemming om. “Ik kreeg het gevoel dat hun moeder een hekel aan me had, zonder me ooit gezien te hebben. Het leek alsof ze de jongens tegen mij opzette.” Met Kas is het onbespreekbaar, hij vindt dat Belinda niet zo moet overdrijven en gewoon zichzelf moet zijn. “Dat is onmogelijk. Als Kas er niet is zijn ze onuitstaanbaar. Ze dagen me uit en als ik er iets van zeg, antwoorden ze dat ik me er niet mee moet bemoeien.” De oudste maakte haar laatst uit voor ‘hoer’. Ook zei hij zijn vader toch niet bij Belinda zou blijven. “Hij zei: ‘mijn vader dumpt je toch weer als hij je zat is’. Ik was met stomheid geslagen en wist niet wat ik moest zeggen. Huilend ben ik naar de slaapkamer gerend. Toen ik met rode ogen beneden kwam, lachten ze me uit.”

Dit kan zo niet langer
Met Kas heeft ze er niet over gesproken. Uit angst. Maar sinds dat voorval spreekt Belinda steeds vaker af met vriendinnen in het weekend zodat ze het huis kan ontvluchten. “Maar dat kan niet doorgaan, ik wil ook gewoon met Kas en de jongens het weekend doorbrengen.”

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook