fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waar let je op bij het kopen van kinderschoenen?

Hebben jouw kids ook zo vaak nieuwe schoenen nodig? De ene keer zitten ze na twee weken al te strak en bij het volgende paar liggen na een middag flink voetballen de zolen eraf… Het lijkt een eeuwige kostenpost, maar je kan door een beetje slim in te kopen ervoor zorgen dat de schoenen langer gedragen kunnen worden. Hier 4 tips bij het kopen van kinderschoenen:

  1. Maat

De juiste maat  is bij kinderen heel belangrijker. Je wil natuurlijk niet dat ze er na één maand niet meer inpassen. Veel ouders kopen daarom de schoenen een maatje groter, maar let op: dit is ook niet altijd goed! Schoenen die te groot zijn geven onvoldoende steun wat voor een verkeerde stand van de voeten kan zorgen. De meeste fabrikanten houden ook rekening met het snel groeien van kindervoeten waardoor in de meeste kinderschoenmaten ruimgenomen worden. Wil je ze toch een maatje groter kopen, doe er dan een zooltje in, zodat je kind niet door de schoenen gaat ‘schuiven’.

Let daarnaast niet alleen op de lengtemaat, maar ook hoe de schoen in de breedte en bij de wreef valt. Hier kan je makkelijk blaren krijgen als de schoenen niet goed passen en dat is natuurlijk heel vervelend bij het spelen.

  1. Kwaliteit

Doordat kinderschoenen vaak geen jaren meegaan, zijn ouders geneigd om het dan maar zo goedkoop mogelijk te doen. Roze sneakers van € 15 lijken een goed idee, ze zijn immers goedkoop én je kind vind ze leuk. Maar, je kind op slechte schoenen laten lopen kan later voor rug- en enkelklachten zorgen. Dit betekent niet dat je de duurste merkschoenen moet kopen, er is ook nog een middenweg. Denk hierbij aan kinderschoenen van Piure of Blox, niet de aller bekendste merken maar wel betaalbaar en van goede kwaliteit. Kortom de prijs van kinderen schoenen is niet altijd bepalend voor de kwaliteit. Kies liever voor een schoen met een voetbed die voldoende steun geeft.

  1. Ondersteuning

Ieder kind heeft een ander voetje. Heeft het holle voeten, normale voeten of platvoeten? Mocht je het idee hebben dat je kind last heeft van voetklachten kijk hier eens goed naar en vraag aan de huisarts welk type zooltje goed zou kunnen gebruiken. Het kan natuurlijk ook dat dit helemaal niet nodig is, maar het is altijd goed om er voor de zekerheid even naar te laten kijken!

  1. Wat vind je kind?

Dit is heel belangrijk! Jouw kind moet de schoenen zelf mooi vinden, anders trekt hij/zij ze met minder plezier aan. Ook zal je kind veel zuiniger doen met schoenen die hij/zij heel erg mooi vindt. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat ze wat langer meegaan.

 

Reageer ook