fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waar heeft je huid in de winter behoefte aan?

Droge lucht, regenbuien, harde wind, sneeuw en ijzel: je huid krijgt in de winter flink wat te verduren en dat kan zorgen voor een droge huid die trekkerig aanvoelt. Gelukkig zijn er heel veel trucjes en middeltjes waarmee jij jouw huidje zijdezacht en goed gehydrateerd houdt. Benieuwd waar je huid in de winter behoefte aan heeft? Wij vertellen je er alles over in dit artikel. Lees mee! 

Goed reinigen

Een goede reiniging is altijd belangrijk, dus ook in de winter. Zelf werk ik in de avond met een dubbel-reinigingssysteem. Hierbij kies ik eerst voor een cleanser op oliebasis en daarna voor een cleanser op waterbasis. Pas als al je make-up en zonnebrand (ja, ook in de winter) van je gezicht is verwijderd, begin je met de verzorging van je huid.

Nachtcrème

In de winter kan de lucht vrij droog zijn. Om te zorgen dat je geen last van een droge en schrale huid krijgt, is het daarom fijn om voor een goed voedende nachtcrème te kiezen. Je kunt hierbij gaan voor een crème bomvol actieve ingrediënten (zoals retinol, vitamine C of vitamine E), maar ook eentje die gewoon heel hydraterend is. Gebruik jij ook al een serum met actieve ingrediënten? Dan kun je best voor een wat eenvoudigere nachtcrème gaan.

Zonnebrand

Ik stipte het hierboven al even aan: ook in de winter is zonnebrand belangrijk. De kracht van de zon is vele malen minder sterk dan in de zomer en snel verbranden zul je dan ook niet. Toch is het slim om die zonnebrand het hele jaar door te smeren. Zo is jouw huid voorbereid als het najaarszonnetje toch nog even tevoorschijn komt. Daarnaast is een goede zonbescherming het nummer één middel tegen huidveroudering. Smeren, smeren, smeren dus!

Hydraterende ingrediënten

Kies bij het kopen van huidverzorgingsproducten in de winter vooral voor producten met hydraterende ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan een serum of crème met hyaluronzuur, glycerine,  urea en glycolzuur. Smeer trouw twee keer per dag en je zal zien dat jouw huid zich goed houdt tijdens de wintermaanden.

Rol van voeding

Schoonheid komt van binnenuit! Heb naast je huidverzorging daarom ook aandacht voor je voeding. Beperkt de inname van suiker, zout en alcohol en kies voor zo veel mogelijk onbewerkte producten. Eet veel groente en fruit, ga voor volkoren granen en neem elke dag een handje noten. En eet jij al twee keer per week vette vis? Goed voor je brein, maar ook voor je huid!

Praat mee

Zo, nu weet je waar je de komende tijd op kunt letten en waar je huid in de winter behoefte aan heeft. Verzorg jij je huid in de winter anders dan in de zomer? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel gezellig! Vergeet ook niet jouw eigen tips te delen. Die gaan wij zelf ook graag proberen!

Afbeelding Rodolfo Sanches Carvalho via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook