fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waar denk jij aan in oktober?

Bij het horen van het woord ‘oktober’ denkt iedereen aan iets anders. De één denkt aan zijn trek in een sigaret (het is namelijk Stoptober), de ander aan dierendag en weer een ander dat het nu toch echt kouder begint te worden. Bij Damespraatjes denken wij in oktober aan iets heel anders, namelijk: borstkanker. Oktober is zoals elk jaar borstkankermaand en voor ons is het heel belangrijk om hier stil bij te staan. Voor jou toch ook?

Dit jaar staat de borstkankermaand in het teken van jonge vrouwen (jonger dan 45 jaar). Hoewel borstkanker voor alle vrouwen ingrijpend is, is het voor deze jonge groep vaak nog agressiever en ingrijpender op hun sociaal leven. Want stel, je wilde graag kinderen… Kan dit dan nog wel? En het afsluiten van een hypotheek, wil de bank dat wel doen met iemand met kanker?

Deze vragen zijn keihard, maar het zijn wel de onderwerpen waarmee deze jonge groep te maken krijgt. En hier moeten we onze ogen niet voor sluiten! Draag ook een steentje bij in het zoeken naar de genezing van deze vreselijke ziekte. En natuurlijk niet alleen voor deze jonge groep, maar voor alle vrouwen die te maken krijgen met deze ziekte!

Via Pink Ribbon kan je ook dit jaar weer doneren. Wil je liever een mooi armbandje kopen om de stichting te steunen? Bibi van der Velden ontwierp hem dit jaar. Wij vinden hem prachtig en gaan hem zeker bestellen.

pinkribbon

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook