fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vrouwen en poker anno 2014

h
Net als bij voetbal vaak het geval is, lijkt poker  voornamelijk de interesse van mannen te hebben. Waar het vooral de mannen zijn die aan de pokertafel hun strijdlust laten zien, zijn de dames met name vertegenwoordigd in nevenfuncties zoals de presentatie en PR van sponsoren. Vreemd, want aan het einde van de jaren 80 toen het professioneel pokerspelen ook in Nederland voeten aan de grond begon te krijgen, waren er juist meer dames die het spel op topniveau speelden en met het grote geld naar huis gingen.

Poker lijkt veranderd te zijn in een echte grijze mannensport; of toch niet? PokerStars gooit het roer om en wil met een frisse delegatie aan echte poker ladies laten zien dat het spel anno 2014 sexy en uitdagend is.

Niet voor niets spelen er meer vrouwen bij PokerStars dan bij welke andere online poker website ook. De pokergigant heeft zelfs een eigen women’s club en de dames die zich hiervoor aanmelden, kunnen meespelen in exclusieve women-only toernooien. Naast de aantrekkelijke poker bonus maak je ook kans op leuke prijzen zoals VIP plekken bij speciale vrouwenpoker evenementen over de gehele wereld. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je  iedere dinsdagavond voor een buy-in van $11 al meespelen tijdens de Ladies Tournaments.

PokerStars, momenteel de grootste online pokersite ter wereld, heeft de dames hoog in het vaandel staan. Dit blijkt uit het gevarieerde Team PokerStars waarin de vrouwen sterk zijn vertegenwoordigd.

Naast onze eigen oud-hockeyspeelster Fatima Moreira de Melo, die de topsport heeft verruild voor een succesvolle carrière in poker, is er een groot aantal van de meeste succesvolle pokerdames ter wereld in het Team Pokerstars vertegenwoordigd. Vanessa Rousso bijvoorbeeld heeft tijdens haar rechtenstudie aan de universiteit van Miami al een aardig centje bij elkaar gespeeld tijdens grote pokerevents zoals de World Poker Tour en De World Series of Poker. Tijdens livetournooien heeft ze meer dan $ 3 miljoen verdiend en daarnaast speelt ze ook graag online onder de pseudoniem “Lady Maverick”. Liv Boeree is een van de jongste dames in het PokerStars PRO team en werkt naast het Poker ook als fotomodel. In totaal heeft ze ruim 2 miljoen dollar weten te winnen en daarnaast is ze geregeld op de TV te zien als verslaggeefster tijdens grote Pokerevents zoals de European Pokertour en de World Series of Poker Europe.

Bekijk hier een filmpje met commentaar van Liv Boeree over de PokerStars Women Live.

Vanessa Selbst is met stip de meest succesvolle pokerdame ter wereld. Het grootste bedrag dat ze ooit in één keer wist binnen te halen was tijdens de Partouce Poker Tour in Frankrijk. Hier won ze $ 1.3 miljoen dollar en in totaal heeft ze meer dan $ 10 miljoen dollar verdiend tijdens online pokerwedstrijden en live poker events.

Kortom: je moet van goede pokerhuizen komen, wil je deze dames van tafel spelen. En wie zei er dat Poker een mannensport was?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook