fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vrouwen aan het woord: Wat is jouw grootste vakantie-ergernis?

We zitten middenin de zomervakantie en een groot deel van Nederland is vertrokken naar de vakantiebestemming. Lekker uitrusten, opladen en van elkaar genieten. Toch lopen we ook tijdens de zomervakantie tegen dingen aan waar we stiekem best een hekel aan hebben; vakantie-ergernissen. We waren benieuwd hoe onze lezeressen hier over denken en stelden vier vrouwen de vraag: Wat is jouw grootste vakantie-ergernis? 

Vrouwen aan het woord: Wat is jouw grootste vakantie-ergernis?

Maartje (39 jaar)

“Ik heb last van seizoensdepressies. De meeste mensen kennen dit als een ‘herfstdip’ of ‘winterdepressie’, maar bij een klein deel van de bevolking komt het ook in de zomer voor. Een zomerdip noem ik het dus maar… Ik kan niet goed tegen de hitte en de felle zon, blijf het liefste de hele dag binnen, ben snel moe en zit gewoon niet lekker in mijn vel. Mijn grootste vakantie-ergernis is dan ook de warmte. Doe mij maar kou en regen.”

Irene (54 jaar)

“Mijn grootste vakantie-ergernis, is zonder twijfel dat ik overal ter wereld Nederlanders tegenkom. Natuurlijk kan je ze op bepaalde plekken verwachten, zoals aan de Franse kust of op Curacao. Maar dat ik ook op de Filippijnen bijna elke dag Nederlanders tegen het lijf loop? Dat had ik niet verwacht. Het is heus niet zo dat ik een hekel heb aan Nederlanders, maar op mijn vakantie kom ik ze gewoon liever niet tegen.”

Robine (45 jaar)

“Blubber-benen en véél te korte broekjes! Lieve dames met een maatje meer: draag alsjeblieft iets waar je je prettig in voelt. Maar houd een beetje rekening met je medemens. Ik vind het ronduit ranzig om naar andermans zwetende en schurende bovenbenen te moeten kijken. Er is genoeg kleding die je geweldig staat. Oh, en een witte legging is dat trouwens niet!”

Maria (55 jaar)

“Vakantie-ergenis? Dat heb ik helemaal niet! Ik ben gewoon heel blij als ik eindelijk een paar weken rustig kan genieten van de zon. Natuurlijk slaap ook ik soms minder goed door de warmte en kan ik me soms irriteren aan een muggenbult, maar zeggen dat ik me echt erger? Absoluut niet!”

Wat vind jij?

Wat is jouw grootste vakantie-ergernis? Of heb je deze -net als Maria- helemaal niet? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook