fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vrouw wordt aangerand in lift en doet het ondenkbare

We horen het veel te vaak: vrouwen die tegen hun wil in worden aangeraakt. De ene keer blijft het bij een streek over hand of schouder, de andere keer loopt het uit op een ernstige verkrachting. Wat het ook is: het mag niet en moet kei hard bestraft worden.

Eén van de redenen waarom aanranding zo eng is, is het gevoel van machteloosheid. Je bevindt je in een situatie waar je voor je gevoel niet weg of uit kan. Hierdoor lukt het veel vrouwen maar moeilijk om zichzelf te verdedigen tegen de dader. Wie dit wel lukte, was de vrouw in deze video.

Ondenkbare reactie

Je ziet een vrouw in een lift stappen. Vlak na haar stapt er ook een man in die vrijwel direct naar haar begint te kijken. De vrouw is druk met haar telefoon en merkt het eerst niet op. Dan gaat de man vlak achter haar staan en doet zij een stap opzij. De man loopt achter haar aan, gaat weer bij haar staan en legt zijn hand op haar schouder. Wat de vrouw dan doet, is ondenkbaar.

Zodra de man dit doet, slaat de vrouw hem helemaal in elkaar. Terecht, vinden wij. Moet hij maar met zijn poten van haar afblijven. De camera’s in de lift hebben alles vastgelegd. Kijk je mee?

Zelfverdediging

Wij vinden het geweldig om te zien hoe deze vrouw zichzelf zo goed kan verdedigen! Het zou natuurlijk niet moeten, maar er is naar ons idee niks mis mee als meer vrouwen dit kunnen. Door in de gymlessen op de middelbare school vrouwen dit te leren, worden we allemaal weerbaarder. Dikke kans dat mannen dan wel twee keer nadenken voordat ze hun handen op je schouder leggen…

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook