fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vrouw bevalt van kind op vluchtstrook langs de A2

Het was tijdens mijn zwangerschappen een nachtmerrie die ik vaak had: dat ik in de auto zou bevallen. Hoewel de kans natuurlijk heel klein is dat dit gebeurt, komt het zeker voor. Zo ook dit weekend bij het Limburgse Born. Hier werd op de vluchtstrook van de A2 een gezond kindje geboren. 

Wijkagent ter plaatse

“OC (meldkamer) U MOET NU ZEGGEN WAT IK NU MOET DOEN!!! Bevalling op de A2 richting Maastricht. Collega’s ter plaatse en hebben geholpen met de bevalling. Collega Jordi had heel goed geholpen bij de bevalling. Gelukkig was de ambulance ook snel ter plaatse om hem bij te staan. Moeder bevallen van een jongen. Ik was ter plaatse om de collega’s te ondersteunen in verband met TCO. Maar ze hadden mijn inzet niet nodig kanjers zijn het” schrijft een wijkagent uit Geleen op zijn Instagram account.

Telefonische instructies

De meldkamer heeft na de melding direct contact opgenomen met Rijkswaterstaat. Zij hebben een rijstrook laten afsluiten, zodat er een veilige werkplek voor de hulpdiensten kon worden gecreëerd. De partner van de bevallende vrouw kreeg van een medewerker van de meldkamer instructies om zijn vrouw zo goed mogelijk bij te staan.

Alles goed

Ook de aanwezige agenten waren van assistentie tijdens de bevalling. Toen de ambulance arriveerde werden zij afgelost door het ambulancepersoneel. Op deze bijzondere plek werd de vrouw moeder van een jongetje. Zowel moeder als kind doen het goed en zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Heel trots

Als ik dit soort verhalen lees of hoor ben ik altijd zo trots op onze hulpverleners. Ongelofelijk knap hoe ze deze situatie samen tot een goed einde hebben gebracht. En natuurlijk ook alle lof voor de bevallende vrouw; het zal je maar gebeuren. Eind goed, al goed 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook