fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vrolijke muurstickers voor in de kinderkamer

In mijn ouderlijk huis had ik de kleinste slaapkamer. Maar het was wel mooi de gezelligste. Aan de muur hing een grote lap met allemaal zakjes. Had mijn moeder zelf gemaakt. In die zak kon ik mijn knuffels en poppen steken. In sommige vakjes hield ik geheimen verborgen. Briefjes waarop ik iets had geschreven wat niemand mocht zien. Ik mikte ze, hopsa, zo onder de poten van mijn lievelings beer.

Toen ik elf jaar was, ging ik naar het voortgezet onderwijs. Voordat ik aan De Grote School begon, bracht ik een week door met mijn vrienden uit de zesde klas. We namen afscheid van elkaar. Zes jaar lang hadden we met elkaar opgetrokken, kenden elkaar van haver tot gort en nu waaierden we uit over verschillende scholen.

Nieuwe kamer

Bekaf kwam ik thuis van kamp. “Ga maar snel naar je kamer”, lachte mijn moeder. Ik holde de trap op, deed de deur open en trof een compleet nieuwe kamer aan. Mijn vader had met de buurman een bureau voor me gemaakt. Kasten. En tafeltje en stoel waaraan ik kon chillen. Ik was zo ontzettend blij met mijn nieuwe kamer.

Muurstickers

Mijn mannen krijgen binnenkort ook een nieuwe kamer. Er komt een eind aan het jaren met elkaar in één ruimte slapen. Tommie verhuist naar onze kamer, wij gaan op zolder slapen. Vooral het inrichten van de ruimtes is een feest. Een bed heeft Tom al uitgezocht; eentje met een dakje. Vond ie geweldig. Er moet nog een bureautje komen en hij heeft zijn zinnen gezet op een zitzak. Toen ik op internet ideetjes voor de inrichting op wilde doen, stuitte ik op muurstickers voor kinderkamers. Grote plakkers met een stapeltje Minions Despicable Me 2. Voetballers. Sterren. Ik werd helemaal wild. “De stickers zijn makkelijk aan te brengen en ook zonder de muur te beschadigen te verwijderen,” lees ik. Zonder overleg bestel ik die van de Minions; ik weet zeker dat Tom die geweldig vindt. Ik zeg er niks over. En als zijn kamer bijna klaar is, hij op school is, plak ik het op de muur.

Tekststicker

Ik kan niet wachten tot het zover is. Weet nu al dat ie het geweldig vindt. Oh ja, ik heb niet alleen een muurstickers voor de kinderkamer besteld. Ik heb er ook een voor mezelf gekocht. Ik zag namelijk dat je een sticker met een eigen tekst kunt bestellen. Over een paar dagen hangt boven mijn werkbureau de mij inspirerende tekst: ‘She believed she could so she did’.  Ik ben weer net zo blij als dat meisje van toen. Dat van papa en mama een nieuwe kamer kreeg.

Reageer ook