fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vriendinnen-weekend in het buitenland: 4 leuke dingen om te doen!

Nu het zo koud is dat de ijssterren op het raam staan, ben je misschien nog niet zo heel erg bezig met het plannen van een (korte) vakantie in het nieuwe jaar. Eerst komen Kerst en Oud & Nieuw er nog aan en hoogstwaarschijnlijk moeten daar enige voorbereiding voor worden gedaan. Toch dromen wij al wel weer een beetje van de zomer.  Vriendinnen-weekend in het buitenland: 4 leuke dingen om te doen!

Catamaran huren

Een dag doorbrengen op het water lijkt ons ook wel wat, maar voor wat voor soort boot ga je dan? Een catamaran huren heeft veel voordelen ten opzichte van het huren van een monohull of zeilboot. Doordat de catamaran over twee rompen beschikt, is deze veel stabieler dan andere soorten boten. Dit maakt het moeilijker om te kapseizen en is daardoor ook veiliger, zeker voor onervaren zeilers. Dit geeft een prettig gevoel, zodat je optimaal kunt genieten van een gezellige dag. En het voelt natuurlijk ook wel luxe!

Je kunt een catamaran huren mét of zonder schipper. Wij zijn zelf niet zulke ervaren schippers, dus onze keuze is snel gemaakt. Een mooie tocht op zee is natuurlijk altijd een aanrader, kijkend naar alle prachtige stranden, indrukwekkende rotsformaties en pittoreske dorpjes (misschien kunnen jullie nog aanmeren voor wat sightseeing en om even heerlijk te kunnen shoppen).

Cocktails drinken in hippe tentjes

In de meeste warme oorden zijn natuurlijk genoeg hippe tentjes te vinden om samen cocktails te drinken en te kletsen over alles wat jullie bezighoudt. Of je nou gaat voor een drankje met of zonder alcohol, als je in goed gezelschap bent dan komt het helemaal goed. Daarnaast is lekker eten natuurlijk ook altijd erg belangrijk, dus zoek van tevoren goed uit waar je hiervoor het beste terecht kunt. In de avond kan een bezoek aan een club natuurlijk niet ontbreken. Zoek van tevoren even uit hoe je weer thuis komt (bus? taxi? lopend?).

Appartement of huis met zwembad

Als je een vakantie boekt, dan is het verstandig om ook een accommodatie te boeken. Er vanuit gaan dat je op de bonnefooi wel ergens terecht kunt is niet aan te raden, zeker niet in een toeristische omgeving. Een all-inclusive hotel wordt steeds populairder, maar je zit dan wel ‘vast’ aan bepaalde tijdstippen bijvoorbeeld voor het ontbijt en het diner. Een appartement of huis huren met zwembad is dan wat ons  betreft een betere optie. Je kunt dan zelf kiezen wat op dat moment handig is en eventueel ook lang uitslapen en zelf een eitje bakken.

Duiken met een instructeur

De onderwaterwereld is prachtig en veel mensen vinden het daarom interessant om een keer te duiken. Zeker in landen als Egypte, Griekenland en Kroatië is dit echt een aanrader. Vaak bieden de plaatselijke verkeersbureaus deze dagtripjes aan. Wel is het goed om te checken of er grote prijsverschillen zijn en of de duikschool in kwestie wel een certificering heeft. Je wilt niet alleen waar voor je geld, maar ook zeker weten dat alles op een veilige manier gaat. Vergeet zeker niet je onderwatercamera!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Guillaume Baudusseau on Unsplash

Reageer ook