fb
Damespraatjes Damespraatjes

Caro: “Ik hoorde twee vriendinnen over mij roddelen en voel me nu zo rot”

Caro behoort tot een vriendinnengroep van zes vrouwen die elkaar op zwangerschapsgym hebben leren kennen. Heel gezellig waren die lessen en ze beloofden elkaar te blijven zien. Hun kinderen zijn inmiddels negen jaar en volgend jaar vieren ze hun 10-jarig jubileum als groep. Tot zover klinkt het best mooi, tot het moment dat Caro twee vriendinnen over haar hoorde roddelen. En dat deed pijn.

Weg grenzeloos vertrouwen

Heel veel pijn. “Ik had dit zo niet verwacht van mijn vriendinnen. Negen, bijna tien jaar kennen we elkaar nou en we hebben lief en leed gedeeld. Mijn zwangerschapsvriendinnen heb ik altijd heel speciaal gevonden. Gelijk zwanger zijn en allemaal een beetje rond dezelfde tijd uitgerekend zijn, schept een hechte band. Moeder worden is zo speciaal en het is zo fijn als je dat met elkaar kunt delen. Mijn vertrouwen in de meiden was grenzeloos. Maar dat vertrouwen hebben Kaat en Fiene zo vreselijk geschaad. Ik ben er stuk van.”

Ik ging iets eerder weg

Het was op de avond dat de vriendinnen elkaar zagen bij Kaat. “Eens in de maand hebben we een etentje. Dat wordt altijd door een van ons verzorgd en die bewuste avond was Kaat de gastvrouw. Ze had heerlijk gekookt en het was reuze gezellig. We kletsen honderduit over onze kinderen, klaagden een beetje hoe zwaar we het soms hebben en maakten plannetjes voor de decembermaand. Omdat de oppas niet al te laat kon blijven, ging ik iets eerder dan de anderen naar huis. Toen ik in mijn auto zat, ontdekte ik dat ik mijn telefoon had laten liggen.”

Wat ziet die Caro eruit zeg

Niets aan de hand, Caro stapt weer uit haar auto en loopt via de keukendeur het huis van Kaat binnen. “Ik hoorde Kaat en Fiene met elkaar praten. Eerst had ik het niet in de gaten maar al snel had ik door dat ze het over mij hadden. Ze merkten niet dat ik weer terug was gekomen. Fiene zei tegen Kaat dat ze mij het liefst een hele make-over wilde geven. ‘Dat gun ik haar echt, want god wat ziet Caro eruit zeg. Haar kleding stamt uit het jaar kruik en dat maakt haar zo oud’ zei Kaat tegen Fiene. Ik stond aan de grond genageld.”

D’r haar zit zo potterig

Want bij deze opmerking bleef het niet; de twee vriendinnen roddelden er vrolijk op los. “Ze vonden mijn korte kapsel dat ik onlangs donkerrood heb laten verven, afschuwelijk en vonden dat ik een andere coupe zou moeten nemen want wat ik nu heb dat zit zo potterig. Van mijn make-up deugde ook helemaal niks; ik zag eruit als een clown met die aparte kleuren oogschaduw. Bovendien plamuurde ik mijn gezicht helemaal dicht wat niet alleen enorm slecht voor mijn huid is, maar ik zag er daardoor uit als een indiaan.”

Schaamteloos roddelen

Natuurlijk was het van Kaat en Fiene nooit de bedoeling dat Caro deze roddels zou horen. “Maar ja, ik heb het wel gehoord en ik ben er zo naar en verdrietig van. Waarom moeten ze nou zo over me praten? Het gaat toch om wie ik ben en dat ik geen modepopje ben, betekent toch niet dat ze zo schaamteloos over me kunnen roddelen?” Het ergste vond Caro om te horen dat ze zich afvroegen of haar man haar nog wel aantrekkelijk zou vinden. Louis is immers een knappe Italiaan, getrouwd met Caro, maar aanbeden door vele vrouwen. “Ik heb uiteindelijk mijn telefoon gepakt, gezegd dat ik snel weer weg moest en net gedaan of ik de roddels niet had gehoord.”

Stop met die toxische groep

In de auto barst Caro in tranen uit omdat het gekonkel haar zo’n pijn deed. “Omdat het me zo hoog zat heb ik een andere vriendin in vertrouwen genomen en haar het hele verhaal verteld. Die vriendin raadde me aan te stoppen met die toxische groep want: ‘wat zijn dat nou voor een vriendinnen als ze zo over je roddelen?’ Tja, dat vraag ik me ook af. Maar ik wil ze niet kwijt, die zwangerschapsmeiden zijn me zo dierbaar. Dit voelt bijzonder slecht, dat zeker en het waren er maar twee van de zes vriendinnen. Stel je voor dat ze alle vijf zo over me denken en misschien wel roddelen, dat is toch vreselijk?”

Hoe zou jij reageren als je twee vriendinnen over je hoort roddelen? Zou je er smakelijk om lachen, je schouders ophalen en verdergaan met je leven? Of zou je je er helemaal stuk van zijn, net als Caro? Zou je zeggen dat je ze hebt roddelen of doe je maar net alsof je neus bloedt? We zijn benieuwd naar je mening, praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Julia Larson via Pexels

Linda werd door al haar vorige partners bedrogen: “Ik vraag me af wat ik verkeerd doe”

bedrogen door alle partners

Dat ervaringen uit het verleden het vermogen om je open te stellen kunnen aantasten, blijkt wel uit het pijnlijke verhaal van de 32-jarige Linda. Door al haar vorige partners werd ze bedrogen en al op zeer jonge leeftijd besloot ze nooit meer een man te willen. We spraken haar telefonisch…. VERDER LEZEN

1 reactie

Joris -

Een kort kapsel, roodgeverfd haar en oogschaduw in de kleuren van de regenboog; tja, dat is vragen om problemen.

Reageer ook