fb
Damespraatjes Damespraatjes

Financiële vragen bij scheiden

“IK GA VANDAAG NOG BIJ JE WEG” roept Marian naar Peter. “Dan kan jij fluiten naar die alimentatie” schreeuwt Peter Marian na als ze de trap op stampt. Marian pakt haar koffers, en vult een grote tas met kleding en speelgoed voor Petertje en Daan.

“Mam, ik zit nu in de auto naar school. Zodra ik Petertje en Daan heb opgehaald, komen we naar jou. Ik ga bij Peter weg. Ik zie je zo en leg je dan de rest uit.” spreekt Marian op haar moeders voicemail in. Met trillende handen zit ze achter het stuur. In een poging tot ontspannen rijdt Marian naar het tankstation een koopt een pakje sigaretten. Als ze sinds 18 jaar weer een sigaret opsteekt zegt ze hardop tegen zichzelf: “Kom op! Kom op! Die man gaat al jaren vreemd, dit kan niet langer. Get yourself together Marian. NU!”

Een uur later zit Marian bij oma Hannie op de bank, alles dringt steeds dieper door. Ze ziet Petertje en Daan schattig samen spelen en genieten van het feit dat ze de komende tijd bij oma in de logeerkamer mogen slapen. Van de scheiding weten ze nog niks…
“Lieverd, moet je dit nou wel doen? Die man biedt jou en de kinderen zo veel zekerheid!” zegt oma Hannie. “Ma, dat snap ik. Maar ik trek dit niet meer, als dit nog langer zo doorgaat doe ik mezelf echt wat aan.”

Die avond doet Marian geen oog dicht. Er spookt van alles door haar hoofd. Wat gebeurt er met de kinderen? Wat gaat dit ons kosten? Hoe gaat dit met ons huis en de hypotheek?

Wat als dit jou overkomt?!
Marian is niet de enige die gaat scheiden en met al deze vragen rondloopt. 36,5 procent van de huwelijken eindigt na gemiddeld 14,5 jaar in een scheiding. Bij maar liefst 6 op de 10 scheidingen zijn kinderen betrokken. Scheiden kost gemiddeld zo’n € 2.500, maar kan bij een vechtscheiding oplopen tot meer dan € 40.000.

Kortom, het is belangrijk dat je scheiden georganiseerd aanpakt, hierdoor kan je een


hoop kosten besparen.

Kijk voor meer feitjes over scheiden op www.abnamro.nl/vragenvannu of ga meteen
voor een passend scheiding advies naar https://www.abnamro.nl/nl/prive/uit-elkaar-gaan/index.html

Reageer ook