fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Ik vermoed dat mijn zoon homo is. Hoe bespreek ik dit met hem?

Vorige week fietste ik ’s avonds laat door het centrum, waar mijn zoon (16 jaar) toevallig uit was met vrienden. Toen ik één van hun favoriete kroegen voorbij fietste zag ik mijn zoon zoenen met een jongen. Hoewel de geaardheid van mijn zoon me niet uitmaakt, ben ik wel benieuwd of hij misschien homoseksueel is. Ik wil graag dat hij open naar mij kan zijn. Hoe bespreek ik dit met hem?

Wat is dit een ontzettend moeilijke vraag! Ik kan me goed voorstellen dat jij je zoon wilt steunen door hem te vertellen dat het geen probleem zou zijn als hij op jongens valt. Toch raad ik je aan om het niet direct met hem te bespreken. Jongens van 16 jaar zitten in een heftige ‘ontdekkingsfase’ waar ze wat ruimte bij willen. Door direct tegen hem te vertellen wat je zag kan hij zich enorm in het nauw gedreven voelen en zich zelfs schamen. Dit wil je natuurlijk niet.

Mijn advies: wacht even met het bespreken van de situatie. Geef je zoon de ruimte om (seksuele) relaties aan te gaan en hier dingen in te ontdekken. Natuurlijk kan je wel aan hem aangeven hoe je over homoseksualiteit denkt, zodat hij weet dat hij er bij jou mee terecht kan. Maar bovenal: gun hem zijn eigen coming-out.

LEES HIER ANDERE VRAGEN DIE VERA AL EERDER BEANTWOORDDE 

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’

‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook