fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Eigenlijk vind ik mijn beste vriendin helemaal niet aardig meer. Hoe vertel ik het haar?

Eigenlijk vind ik mijn beste vriendin helemaal niet aardig meer. Hoe vertel ik het haar?

Pfoe, dit hoor ik niet vaak. Het kan natuurlijk voorkomen dat jij en je vrienden even niet zo lekker klikken. Maar dat je haar ook daadwerkelijk wilt vertellen dat je haar niet aardig vindt, dat zie ik niet vaak.

Vraag jezelf af waarom je haar niet meer aardig vindt. Heeft ze je gekwetst, of heb je het gevoel dat jullie erg uit elkaar zijn gegroeid? Of heb je het gevoel dat jij meer energie in de vriendschap steekt dan zij? Schrijf dit eens voor jezelf op.

Schrijf vervolgens voor jezelf op wat zij altijd deed waarom ze je beste vriendin was. Konden jullie elkaar alles vertellen? Of hadden jullie een gemeenschappelijke hobby? Het kan zijn dat de basis van jullie vriendschap weggevallen is, waardoor het voelt alsof je haar niet meer aardig vindt. Maar, dit hoeft niet zo te zijn! Je kan altijd opzoek gaan naar nieuwe raakvlakken.

Als je al deze dingen voor jezelf overdacht hebt, is het makkelijker om het met je vriendin te bespreken. Je kan nu zeggen: “Ik merk dat je onze afspraken vaak afzegt” ik plaats van “Ik vind je niet meer aardig”. Als je het op die manier benadert geef je haar een kans om het nog ‘goed’ te maken.

Mocht je er toch voor kiezen om écht te zeggen dat je haar niet meer aardig vindt, dan kan ik me voorstellen dat dit haar zwaar zal vallen en de vriendschap (definitief) voorbij is.

Ik wens je veel succes!

LEES HIER MEER VRAGEN DIE VERA EERDER AL BEANTWOORDDE 

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook