fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Mijn vriend wil met me trouwen maar ik wil niet. Wat nu?

Ik leerde mijn vriend twee jaar geleden kennen via een internetdatingsite. We vonden we elkaar vanaf het eerste moment leuk.

Na een paar maanden heen en weer te hebben gereisd, pakte ik mijn koffers, zegde de huur van mijn woning op en trok bij hem in. Tijdens een romantisch etentje bij de Griek ging hij ineens op zijn knieën voor mij terwijl er een violist een romantisch liedje speelde. Hij toverde een ring uit zijn zak en vroeg of ik met hem wilde trouwen. Mijn vriend overviel me met zijn vraag. Ik wil namelijk niet trouwen. Niet met hem, maar ook niet met een andere man. Ik ben echt stapeldol op hem en wil graag oud worden met hem, maar ik zie de meerwaarde van een huwelijk niet in. Mijn vriend is enorm teleurgesteld en voelt zich afgewezen. Onterecht want ik wijs hem niet af.

Afwijzing
Ik weet niet zo goed wat ik moet doen en vraag me steeds maar af wat voor hem de meerwaarde van trouwen is. Hij wil er niet over praten, zegt dat mijn afwijzing hard is aangekomen en te vers is. Wat moet ik doen?

Liefs, Charlie

De meerwaarde voor trouwen is voor iedereen anders. De één vindt het romantisch om in het huwelijk te treden en ten overstaan van iedereen de ander het ja-woord te geven. De ander trouwt omdat het erfrecht dan automatisch is geregeld. Mensen hebben uiteenlopende redenen om te trouwen. Jij hebt ongetwijfeld goede redenen om de ring af te slaan, uit je brief wordt dat niet helemaal duidelijk. Misschien heb je bindingsangst en denk je dat je vastlegt als je ja tegen je vriend zegt. Ook kan het zijn dat je niet zo romantisch bent aangelegd als je vriend.

Wees duidelijk
Wat het ook is, je hebt er vast goed over nagedacht. Heb je je vriend ook uitgelegd waarom je niet wilt? Ik denk dat je daarmee misschien wat duidelijkheid verschaft. Als je zwijgt over de reden, blijft hij denken dat je hem afwijst en dat kan op den duur invloed op jullie relatie hebben.

Ik raad je aan om te praten met je vriend. Leg hem uit wat je beweegredenen zijn en benadruk dat je zielsveel van hem houdt. Hij kan dan begrip voor jouw standpunt krijgen.

Ik wens je veel succes en liefde,
lieve groet, Vera.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook