fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Mijn vriend heeft dagelijks contact met zijn ex. Moet ik me zorgen maken?

Lieve Vera, mijn vriend belt dagelijks met zijn ex Yvonne. Ergens snap ik het wel omdat ze samen een dochter hebben, maar als ze contact hebben gaat het niet alleen over haar. Hij is er eerlijk over tegen mij dat ze elkaar nog spreken, maar in zijn telefoongeschiedenis zag ik dat ze echt elke dag met elkaar bellen als hij in de auto van werk naar huis zit. Ik vind het niet erg dat ze elkaar spreken over hun dochter, maar wel gek dat ze het daarnaast ook heel gezellig hebben. Ik heb het met hem besproken en hij zegt dat ze gewoon over ditjes, datjes en hun dochter praten. Ze spreken ook niet met elkaar af, maar ik vind het maar vreemd. Moet ik me zorgen maken? Liefs, Janneke

Lieve Janneke,

Bedankt voor het insturen van je vraag. Ik kan me goed voorstellen dat het niet altijd makkelijk is om een vriend te hebben die een kind uit een vorige relatie heeft. Natuurlijk heeft het veel leuke en gezellige voordelen, maar ook een aantal nadelen. Zoals het feit dat jouw vriend wel contact MOET hebben met zijn ex.

Hoewel het voor jou niet altijd leuk is dat je ex nog regelmatig aandacht voor zijn ex heeft, is het zeker niet slecht dat jouw vriend regelmatig contact met zijn ex heeft. Ondanks het niet slagen van hun relatie, zijn ze wel in staat om goed met elkaar te communiceren en afspraken over hun dochter te maken. Dit is misschien niet helemaal in jouw belang, maar zeker wel in dat van zijn dochter.

Toch kan ik me goed voorstellen dat het voor jou gek voelt dat ze veel contact hebben. Misschien is het een idee om zelf ook eens wat vaker contact met zijn ex te hebben? Stuur haar bijvoorbeeld eens een WhatsAppje met een foto van haar dochter en zeg: ‘wat heb je toch een prachtig en lief kind!’ of vraag of ze een keer gezellig blijft eten als ze haar dochter bij jullie op komt halen. Zo word jij ook bij de contactmomenten tussen hem en zijn ex betrokken en weet je precies wat er besproken wordt. Ik denk dat je je hierdoor minder buitengesloten voelt. En wie weet is het ook nog eens heel gezellig?

Ik denk dat je in je handjes moet knijpen dat het contact tussen die twee zo soepel verloopt. Ik hoor regelmatig hele andere verhalen en dat is voor niemand leuk. Vooral niet voor de kinderen. Ik wens je heel veel succes, ik weet zeker dat jullie hier met elkaar het beste van kunnen maken!

Liefs,

Vera

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook