fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: “Mijn nieuwe vriend wil graag dat ik sexy lingerie draag, maar ik heb daar helemaal niks mee”

Beste Vera, twee jaar geleden ben ik van mijn eerste man gescheiden met wie ik bijna twintig jaar samen was. Sinds drie maanden heb ik een hele leuke nieuwe vriend, met wie ik het heel leuk en fijn heb. Ik heb alleen één probleem: hij wil graag dat ik sexy lingerie voor hem aantrek. Zijn ex-vrouw deed dit blijkbaar ook altijd en nu wil hij ook dat ik dit doe. Ik vind het maar ongemakkelijk en zit hier helemaal niet op te wachten. Wat moet ik doen? – een trouwe lezeres

Lieve trouwe lezers,

Allereerst wil ik zeggen: wat fijn om te lezen dat je een trouwe lezers bent en dat je nu ook nog eens zelf een vraag instuurt. Hulp vragen bij een delicaat onderwerp als intimiteit, dat is niet makkelijk. Heel knap dat je dit hebt gedaan!

Je geeft aan dat jouw nieuwe vriend dol is op spannende lingerie en nu ook aan jou vraagt dit aan te trekken. Dit zie jij niet zitten en wil graag weten wat je kan doen. Ik ga je proberen een goed advies te geven.

Wat ik eerst kwijt wil, is dat het bij seks belangrijk is dat jullie allebei genieten. Niet alleen hij, niet alleen jij. Nee, jullie moeten er samen en met elkaar van genieten. Wat hier nooit bij past, is dat iemand iets tegen zijn of haar zin in moet doen. In jouw geval is dit dus het dragen van uitdagende lingerie.

Heel veel mannen vinden het idee van mooie lingerie bij een vrouw erg aantrekkelijk. Zo ook bij jouw nieuwe vriend. Toch is het bij de meeste mannen ook weer zo dat ze niet alléén spannende lingerie opwindend vinden. Het kan dus maar zo zijn dat hij bijvoorbeeld een rollenspel of seks waarbij jij hem een beetje plaagt, net zo leuk en spannend als de lingerie vindt.

Mijn advies: bespreek jouw bezwaar rondom de lingerie met je nieuwe vriend. Vertel hem eerlijk dat het iets is waar jij je helemaal niet prettig bij voelt. Vertel hem ook wat jij wél leuk en spannend vindt in bed. De kans is groot dat hij deze fantasieën ook reuze spannend vindt. Zo is hij de lingerie binnen no-time vergeten.

Wil hij naar aanleiding van dit gesprek nog steeds heel graag dat jij spannende lingerie aantrekt en luistert hij niet naar wat jij wil? Herhaal dan nogmaals hoe jij je voelt. Blijft hij er dan nog steeds in hangen? Dan is het misschien tijd om je conclusies te trekken. Nogmaals: de seks moet voor jullie allebei fijn zijn en je moet nooit iets tegen jouw zin in doen om hem te pleasen. Nooit.

Ik wens je in ieder geval heel veel succes toe. En ik hoop natuurlijk dat je een hele trouwe lezer blijft.

Liefs,
Vera

LEES HIER ANDERE VRAGEN DIE VERA AL EERDER BEANTWOORDDE 

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’.

8 reacties

Roosje -

Ik begrijp je!

Ik had net hetzelfde! Ik vind dat mijn mooie kanten bh/slip setjes sexy waren. Ik vind ze zelf sexy en mijn ex vond dat ook.

Toen ik mijn huidige vriend ontmoete was hij echt meer van de ‘pikante’ lingerie: jartellen, stay ups, bodies, catsuits…. Dat was voor mijnwerkers schrikken. Ik associeerde dat met sletterig en helemaal niet met elegant vrouwelijk!

Toch ben ik het gaan proberen, beetje bij beetje. Mijn eerste was een mooie elegante body, en wow wat voelde ik me daar mooi en sexy in, de blik en de reacties van mijn vriend maakten het nog leuker.
Het bleef ongemakkelijk voelen in het begin, vooral omdat ik het bleef associëren met: sexy lingerie wilt zeggen: hoppa we gaan hard tekeer gaan!

Door veel te praten en ook lingerie te dragen zonder dat mijn vriend me hard verslond, begin ik me steeds meer op mijn gemak te voelen en deed ik weleens een gewaagder stuk aan.
En ja de catsuits vind ik nu ook wel plezant.
Playtime zeg maar.

Waar ik initieel ook van schrok is dat ik het idee kreeg dat mijn vriend van mij niet opgewonden raakte als ik geen lingerie aantrok. Was ik dan niet sexy genoeg met al die kant, netstofjes en hoge laarzen? Wel ja, toch wel! Hij vind me ook sexy in mijn pyjama of boxershort!

De lingerie geeft een andere dimensie, het zegt hem eigenlijk hoeveel ik hem wil verleiden en hoeveel ik naar hem verlang. Ja het zegt hem dat ik hem wil… mijn lingerie is een beetje als het bosje rozen die ik ook graag krijg.

Je zou mijn ‘sexy’ la nu eens moeten zien, hahaha! Ik heb wel 20 verschillende setjes van mooi elegant to echt sletterig, en we vinden het geweldig! Het is superieur nu als ik hem een fotootje doorstuur met een hoekje van het setje en ik zeg… ik sta op je te wachten liefje… hij kan niet snelwegenproject naar huis en we hebben dan fijne uitgebreide seks.

En ja we hebben ook nog gewone zondag seks als ik in training rondloop, of soms ook gewoon geen seks, enkel knuffelen. Met de catsuit is het net iets moeilijker om geen seks te hebben hahah!

Ik zou je aanraden om veel te praten, hem vertellen hoe je je hierbij voelt, waarom jij je ongemakkelijk voelt over lingerie, en misschien low key te proberen… zoals ik dat deed!

En neen je moet je nooit verplicht voelen net zoals hij dat ook niet moet… vind samen zaken en fantasieën die jullie allebei leuk vinden of toch bereid zijn te ontdekken.

Dit geld voor alles! Hier ook sommige fantasieën van mijn vriend zijn een no go en dat is OK!

Probeer en vooral praat en luister naar elkaar.

Succes.

pS: ii ben 47 en heb geen maatje xs en toch voel ik me heel sexy in mijn lingerie

Richard -

Wat een slecht advies zeg, sorry dat ik het zeg.
Een relatie is inderdaad geven en nemen.
De situatie van de man ik kwestie is voor mij herkenbaar, vanaf het begin van onze relatie weet mijn wederhelft dat ik mooie lingerie aantrekkelijk vind, maar ze heeft het blijkbaar niet voor de ander over. De man moet zich dus maar aanpassen en accepteren dat zijn vrouw/vriendin dit niet wil doen. De consequenties voor het sexleven laat zich raden…

emmy -

mannen kunnen wel van vrouwen houden met lingerie
maar wat als je als vrouw geen lingerie wil dragen en daar zelfs een hekel aan hebt ?

Marco -

Ik dacht een relatie geven en nemen was.
Maar als je dat niet eens wil doen voor je partner dan kan een relatie wel eens moeilijk worden ,als je niks wil doen voor je partner.

emmy -

sexy lingerie vind ik echt helemaal niks ik vind het niet mooi en het zit ook niet lekker , vanaf dat ik een bh moest gaan dragen ben ik alleen maar degelijke bh gaan dragen met brede bandjes

Chocolove -

Je kunt elkaar ook lekker met chocolade insmeren en dan aflikken. Ook een leuk voorspel.

zwaan -

ik ben een jonge vrouw en ik heb echt helemaal niets met lingerie
het enige wat ik draag is degelijk huidkleurig ondergoed

Liefdeskruiden.nl -

Mannen houden van hun vrouw in lingerie, met een reden ook. Lees maar eens: https://liefdeskruiden.nl/blog/lingerie/waarom-mannen-houden-vrouw-lingerie/

Reageer ook