fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Mijn kinderen willen ineens geen vlees meer eten omdat ze het zielig vinden. Wat nu?

Mijn kinderen genoten altijd van het eten van vlees. Maar toen ze laatst een voedselproject op school hadden, kwamen zowel mijn zoon (8 jaar) als mijn dochter (6 jaar) met het nieuws dat ze per direct vegetariër werden. Het is heel schattig natuurlijk, maar ik ben bang dat ze dingen tekort komen en heb eigenlijk helemaal geen zin in gedoe. Wat nu?

Wat een ontzettend herkenbaar verhaal! Ook mijn dochter is ooit met dit nieuws thuisgekomen. Hoewel je er zelf misschien niet op zit te wachten, mag je best trots zijn op je kids. Ze denken zelf na over wat ze goed en slecht vinden en durven hun eigen keuze te maken. Heel knap hoor!

Maar dan: het geen vlees willen eten. Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze iets tekort komen, dat is echt een fabeltje die rondgaat over vegetariërs. Maar, let er wel op dat je hun dieet aanpast! Geef ze ’s avonds vleesvervangers en houd goed in de gaten of ze niet sneller en vaker moe zijn. Zolang ze gezond en gevarieerd eten hoef je je daar geen zorgen over te maken

Zoals ik al zei: dit verhaal komt me bekend voor. Mijn dochter is precies drie dagen vegetariër geweest, maar toen ze met haar partijtje naar de grote M ging waren de kipnuggets sterker dan haar wil om de dieren te redden. Dikke kans dat dit bij jouw kinderen ook gebeurt. Maar tot die tijd: lekker laten gaan en ze helpen om gezond te eten!

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Teddy -

Onze dochter van 11 eet inmiddels al twee jaar vegetarisch en wijkt hier niet vanaf. Ik koop op haar verzoek ook snoepjes voor haar zonder gelatine. Eigenlijk ben ik best trots op haar dat ze zo stevig in haar schoenen staat om haar liefde voor dieren te laten prevaleren boven het consumeren van dieren.
Ze eet alles wat wij eten maar voor haar maak ik alles in een vegetarische variant, van Hollandse pot met vegetarische jus tot surinaamse roti etc.

Reageer ook