fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Mijn dochter heeft een vriendje en wil graag aan de pil. Ik vind haar nog te jong, wat doe ik?

“Mijn dochter is vorige maand 14 jaar oud geworden. Gisteren vroeg ze mij of ze aan de pil mag omdat ze graag seks met haar vriendje wil. Zij en haar vriendje zijn al 2,5 jaar samen, maar ik vind 14 jaar oud écht te jong voor seks. Hoe los ik dit op?”

Vera: 14 jaar is inderdaad aan de jonge kant, dus ik kan me voorstellen dat je hier niet heel enthousiast van wordt. Echter, door haar de pil te weigeren los je helemaal niks op. De kans zit er dan dik in dat ze het alsnog doet, maar dan zonder pil. En dat is wel het laatste wat je wil.

Ga het gesprek met haar aan en vraag waarom ze het nu al wil. Staat ze onder druk van haar vriendje, of is ze er echt al klaar voor? Misschien loopt ze iets voor op haar leeftijd? Dat zou de zaak veranderen. Leg haar ook uit wat het voordeel is van nog even wachten met het hebben van seks, dat zij en haar vriendje een nog betere band kunnen opbouwen bijvoorbeeld.

Geeft ze aan het einde van het gesprek aan toch wel seks te willen hebben, dan kan je maar het beste overleggen hoe ze dit zo veilig mogelijk kan doen. En dat is toch echt door het gebruik van de pil én een condoom.

Ik vind het erg dapper dat je dochter die vraag aan je durfde te stellen. Hieruit maak ik op dat jullie een fijne moeder-dochter band hebben, waarin veel besproken kan worden. Dit geeft mij zeker het vertrouwen dat jullie ook hier samen uit kunnen komen.

Ik wens je heel veel succes toe!

LEES HIER MEER VRAGEN DIE VERA EERDER AL BEANTWOORDDE 

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook